Akumulatorski brusilnik je izdelan na izredno dovršen način, ki uporabniku omogoča delo s pomočjo motorja, ki nima več nepotrebnih ščetk. Ker je orodje, ki deluje na akumulator v zadnjih letih izredno napredovalo, ga lahko uporabljamo veliko dalj časa, kot so ga lahko uporabljali v preteklosti. Strokovnjaki pravijo, da ima kar dvakrat daljši čas delovanja, jar je odlična novica. 

Akumulatorski brusilnik je izdelan z najboljšo tehnologijo in po zahtevnih in visokih standardih, ki mu omogočajo izredno dolgo življenjsko dobo in brezhibno delovanje. Vsakdo, ki kupi novo napravo ali orodje, si seveda želi, da bi naprava dolgo dobro delovala. Žal se pri cenejših modelih večkrat zgodi, da je naprava uporabna le kakšen mesec, nato pa popolnoma odpove. Zato je priporočljivo plačati malce več in nato dolgo uživati v uporabi svojega novega orodja. 

Akumulatorski brusilnik ima vgrajeno zelo napredno digitalno zaščito akumulatorja in s tem tudi celotnega orodja, pred pretirano preobremenitvijo. Če ga bomo dolgo časa neprestano uporabljali, nas bo obvestilo, da se moramo za trenutek ustaviti in pustiti, da se ohladi. 

Baterijsko orodje z indikatorjem preostale energije 

Baterijsko orodje postaja že praktično nepogrešljivo. Nadležni električni kabli so vedno manj zaželeni, saj je delo brez njih veliko bolj praktično in učinkovito. Če nismo vezani na elektriko, lahko z določenim orodjem opravimo kar želimo povsod kjer želimo. To pa je odlična svoboda za vsakogar. 

Baterijsko orodje je običajno opremljeno s posebnim indikatorjem, ki nam neprestano kaže, koliko baterije imamo še na voljo. To je izredno pomembno še zlasti v primerih, ko nas časa dolgotrajno delo, ki bo baterijo zagotovo porabilo. Če ne želimo, da se nam delo prekine na polovici, moramo poskrbeti, da bo baterija vedno ustrezno polna. 

Baterijsko orodje je praktično tudi zato, ker nam omogoča uporabo dodatne baterije. To pomeni, da se bomo izrabljeno baterijo enostavno zamenjali in začeli ponovno delati.