Okna so tisti del stavbnega pohištva, ki so zelo pomembna za stanovanjski ali poslovni objekt. Pri nakupu si zagotovo vsi želimo, da bi nam okna čim dlje služila in zato smo pripravljeni odšteti tudi nekoliko več denarja. Kako dolgo bodo okna funkcionalna pa je odvisno predvsem od izbire materialov. V tem smislu so alu okna zagotovo ena od boljših rešitev, saj so znana po tem, da imajo dolgo življenjsko dobo in so hkrati tudi enostavna za vzdrževanje.

Alu okna pa odlikuje tudi zelo dobra energetska učinkovitost. To jim omogočajo zelo ozki aluminijasti profili, zaradi česar je večji delež steklenih površin. Le te so izdelane iz različnih vrst stekla, ki pa se odlikuje po svoji zvočni, predvsem pa toplotni izolaciji. Le ta je danes zelo pomembna, saj vsi potrošniki mrzlično iščemo načine, kako čim več privarčevati pri ogrevanju. Z Alu okni bodo toplotne izgube zagotovo majhne.

Steklene predelne stene so izdelane glede na namembnost prostora

Steklene predelne stene nimajo funkcije nosilnosti, ampak je njihova naloga pregraditi večji prostor na več manjših. Glede na velikost prostora in njegovo namembnost, je tudi možno izbirati med različnimi sistemi vgradnje. Kar je pri tem najbolj pomembno je to, da se vgradnja popolnoma prilagodi zahtevam in potrebam naročnika, seveda ob predhodnem posvetu z izbranim ponudnikom. Le na ta način bo izbrani sistem vgradnje zagotavljal najbolj optimalno rešitev.

Glede na to za kakšen prostor gre, se temu primerno izbere tudi sistem vgradnje steklene predelne stene. Če je prostor velik, se lahko izbirajo večji profili, pri čemer le ti skrivajo v sebi izolacijo ali inštalacije. Kadar pa se izbirajo ožji profili, pa le ti ustvarjajo občutek kot da je ločen prostor povezan z ostalimi. Ne glede na to, kakšno funkcijo imajo steklene predelne stene, je pomemben podatek, da se popolnoma prilagodijo določenemu prostoru.