Ne glede na to, kako dolgo bomo živeli v svojem domu, je dobro razmišljati tako o prihodnosti, kot tudi o stvareh, ki se v tej prihodnosti lahko zgodijo. Veliko ljudi, ko oblikuje svoje stanovanje ne razmišlja kaj preveč o tem, kaj vse se jim lahko zgodi. Stvari, na katere ne pomislimo so popolnoma absurdne, recimo to, da ne moremo čez vsaka vrata priti skozi z invalidskim vozičkom, ker ta niso dovolj široka. Če smo že na področju mobilnosti je najbolje, kar lahko naredimo to, da namestimo avtomatska drsna vrata, ki so drugače poznana tudi kot pametna vrata.

Kar naredijo avtomatska drsna vrata je to, da uporabijo senzorje, ki zaznavajo gibanje iz obeh strani in tako lahko ob primernem trenutku se odprejo, da nam prepustijo prost prehod. Taka pametna vrata so nekaj, česar smo bolj navajeni v javnih zgradbah, ki morajo po zakonu biti prilagojene za tiste, ki so gibalno ovirani, vendar se nihče ne spomni, da bi tako komoditeto, kot so na primer avtomatska drsna vrata, namestil v svoj dom, čeprav bi to lahko zdajšnjim ali naslednjim prebivalcem to lahko močno olajšalo življenje.

Ne le, da lahko pametna vrata vračajo samostojnost tistim, ki so je velik del izgubili, so lahko tudi uporabna na popolnoma vsakodnevni ravni, kot je na primer to, da opazimo, da tudi nam vsake toliko časa pride prav, da se nam odprejo avtomatska drsna vrata. To lahko vidimo takrat, ko se vračamo iz nakupov, ko z nami ni našega partnerja in imamo roke polne vrečk ali košar in ne moremo odpreti vrat, ne da bi pol vsega spustili na tla. Takrat nam lahko vsaj notranja pametna vrata pomagajo pri tem, da je proces nošnje nakupa v kuhinjo oziroma shrambo olajšan, za kar so zaslužna inovativna vrata.