Težko je reči, kakšna je za defibrilator cena, saj imamo na voljo zelo pestro zbirko različnih izdelkov, poleg tega pa izbiramo med napravami, ki se lahko v svojih funkcijah precej razlikujejo, tako da na ceno ni pametno gledati. Omenimo še stroške, ki spremljajo nakup defibrilatorja – ne gre le za ceno naprave, temveč tudi za montažo in druge opravke. Vsekakor je cena pomemben dejavnik, a ne sme biti edini!

Pomembno je, da izberemo kakovostno in zanesljivo napravo, saj se defibrilator AED uporablja za reševanje življenj – v tem primeru se moramo nanj seveda povsem zanesti, takrat pa ni pravi čas za odkrivanje pomanjkljivosti cenovno ugodnih naprav. Okvirni cenovni razred je sicer precej enoten, giblje se okoli 1000 evrov, je pa od ponudbe odvisno, kaj bomo za to ceno prejeli. Seveda je vključen defibrilator AED s kompletom elektrod in baterijo, pogosto je priložen tudi osnovni komplet za prvo pomoč. Gotovo ob nakupu prejmemo tudi navodila za uporabo, verjetno pa naprava posreduje tudi glasovna navodila. Ni pa nujno, da za defibrilator cena vključuje tudi montažo, pravzaprav je to izjema. Montaže seveda ne gre pričakovati pri prenosnih napravah, ki vključujejo torbico za praktično prenašanje.

Pojavijo se torej še drugi stroški, na katere je dobro misliti že pred nakupom. Predvsem moramo poskrbeti za montažo na javno mesto, kar ni vedno enostavno ali poceni. Nato pa se priporoča še izvedba tečaja za uporabnike. V končni fazi je lahko za defibrilator cena tudi 2x višja od cene same naprave, odvisno od okoliščin in namestitve.

Na dolgi rok je treba defibrilator AED vzdrževati. Tako elektrode kot baterija imajo omejeno življenjsko dobo, menjati jih je treba na nekaj let, odvisno od kakovosti in vzdržljivosti. Seveda je treba stanje aparata preveriti tudi po vsaki uporabi in zamenjati elektrode ter po potrebi baterijo. To je odvisno od posameznega modela.