Pri čiščenju so kompromisi dokaj pogosti. Sprijazniti se moramo namreč s tem, da idealne rešitve v mnogih primerih preprosto ni, veliko je tudi ročnega dela in drugega truda. Nekatere naprave za seboj pustijo odpadni material, recimo vodo, druge so prijazne do občutljivih površin, a niso dovolj učinkovite pri odstranjevanju trdovratnih madežev. Najbolj zadovoljni pa bomo z uporabo naprav, ki ponujajo kar najboljšo kombinacijo lastnosti za brezkompromisno čiščenje.

Čiščenje s suhim ledom

Eno možnost predstavlja čiščenje s suhim ledom, ki je dober primer napredne tehnike čiščenja. V tem primeru se ne bo treba zadovoljiti z neugodnimi kompromisi, treba bo sprejeti edino relativno visoko ceno, saj naprave za čiščenje s suhim ledom niso poceni.

S pravo opremo pa bodo rezultati zelo prepričljivi. Čiščenje s suhim ledom je kot nalašč za učinkovito čiščenje občutljivih površin, poleg tega lahko na ta način brez skrbi čistimo tudi v prostorih, ki jih ne smemo onesnažiti z vsiljivim materialom, na primer vodo. Suhi led namreč sublimira v zrak in za seboj ne pusti posledic.

Visokotlačno čiščenje

Visokotlačni čistilniki so izjemno vsestranski in v mnogih primerih ponujajo brezkompromisno čiščenje. So dokaj poceni in zelo funkcionalni, še posebej, če jih razširimo z dodatnimi pištolami in drugimi nastavki. Tako omogočajo uspešno čiščenje v mnogih situacijah kar z eno napravo in brez potrebe po kemičnih sredstvih. Seveda pa so visokotlačni čistilniki uporabni le za čiščenje površin, ki niso posebej občutljive – to velja za zunanje površine, saj v zaprtih prostorih curek vode pod visokim tlakom povzroči pravo razdejanje, kar običajno ni cilj čiščenja.

Gotovo pa so visokotlačni čistilniki zelo uporabni v primerih, katerim so namenjeni. Brezhibno bodo očistili dvorišče, teraso, nadstrešek, garažo in druge sorodne površine, poleg tega so kot nalašč tudi za čiščenje vozil in orodja. Pravzaprav je visokotlačni čistilnik splošno uporaben za čiščenje vseh mogočih zadev okoli hiše.