Danes je to postala zelo popularna oblika nakupovanja, saj je ugodnejša in z njo lahko prihranite mnogo več, kot pri običajnem nakupu nepremičnine. Pri dražbah pa gre seveda za dvigovanje cene do točke, ko ta postane najvišja in je nihče več ne zviša – tista oseba je nato zmagovalec in dražba je njena. Seveda pa lahko nastane težava, če za nakup potrebujete kredit.

Do nepremičnine lahko namreč pridete tudi z najemom hipotekarnega kredita, saj se tukaj pod zavarovanje le – tega šteje kar nepremičnina sama – ampak ta možnost žal ne velja pri draženju. Banka namreč tega nebi odobrila, bi pa zahtevala druge možnosti. Ena izmed njih je denimo plačilo kupnine, še preden predmet prodaje pride v roke tistega, ki je zanj ponudil največ. Seveda pa obstaja tudi razlika med nakupovanjem na dražbah in prostem trgu. Največja razlika je vsekakor v financiranju, kjer tisti, ki svojih financ nimajo dovolj, najpogosteje nimajo toliko sreče kot obratno. Vsekakor je v takšnih primerih priporočljivo, da se pred udeležitvijo dražbe posvetujete z banko, ki vam bo lahko predlagala, kaj bi v vašem primeru bila najboljša odločitev. Stanovanjski kredit seveda je ena izmed možnosti, pridobite pa ga lahko na več načinov. Eden od njih je kredit, ki se denimo odobri na predlog poroštva, drugi pa se zavaruje na nepremičnino, ki ni del prodaje. Vsekakor je bolje, da vam takšni posveti na banki vzamejo več časa, da ne boste na koncu obžalovali nepremišljenega nakupa in velike izgube denarja.

Prav zato ne pustite, da vas dražbe zavedajo – včasih so stvari na zunaj veliko lepše kot navznoter. Pomembno je, da veste kako ste denarno stabilni in da se zavedate vseh posledic, ki vam jih dražba lahko prinese. Naj bo torej draženje za vas dobra izkušnja in se pred le tem raje podučite in posvetujte z nepremičninskim svetovalcem.