Folija za silos je pomembna pri vsaki pripravi silirane trave. Veliko tistih kmetov, ki imajo ogromno živine uporablja koritaste silose, ki imajo ravne stene. Čeprav so silosi bili včasih le betonski, lahko dandanes opazimo, da se vse več kmetov odloči za montažne silose, ki jih lahko po uporabi pospravi. Seveda je vrsta silosa odvisna tudi od količine trave, ki jo imamo na voljo. 

Folija za silos se položi na stene silosa, saj je tako zaščiten silos veliko bolj odporen in primeren za dobro silažo. Travna silaža se nato lahko namesti po celotni površini silosa. Kmet mora poskrbeti, da je trava nameščena brez nepravilnosti oziroma lukenj, ki ustvarjajo zračne žepe. Travno silažo mora kmet dobro potlačiti in jo na koncu nepredušno zapreti. 

Folija za silos se namesti tudi na vrh silaže, saj se le tako lahko dodobra zaščiti celotno vsebino silosa. Na vrh pa se običajno namestijo vreče s peskom, ki vse skupaj obtežijo. Ed siliranjem pa mora biti kmet pozoren, da se na vrhu silosa ne zadržuje deževnica, saj to slabo vpliva na kvalitetno krme. 

Jermenica je lahko zobata ali klinasta 

Jermenica je izredno pomembna v različnih panogah. Zobato jermenico so patentirali že davnega leta 1946 in od takrat je postala nepogrešljiva v mnogih vsakdanjih opravilih. Zobati jermeni imajo namreč možnost, da brez težav prenašajo tudi večji navor in pri tem utrpijo le manjše, neznatne izgube. Med delom strokovnjaki opažajo zelo malo negativnih vibracij ali sunkovitega gibanja, ki slabo vpliva na potek delovanja. 

Jermenica je običajno izdelana iz gumaste osnove in iz nateznih vlaken. Imeti mora tudi tekalne plasti, ki so sestavljene iz zobatih jermenov. Ker je jermenica tako bistvena v veliko opravilih, moramo kupiti takšno, ki je strokovno izdelana in na med procesom dela ne bo povzročala težav. Uporablja se v ogromno strojih in zato je jermenica zelo iskan in pomemben element.