Veliko skladišč ali industrijskih obratov je polnih ali robe, ki je zelo veliko vredna v primeru skladišč, ali opreme, ki je lahko izjemno draga zaradi tega, ker je skoraj vsak stroj posebej prirejen za opravljanje specifične naloge, ali celo izdelavo prav posebnega izdelka. Ravno zato je tako pomembno, da vhod v tovrstne prostore varujejo trdoživa industrijska vrata.

 Tisto, kar odlikuje industrijska vrata je ravno to, da so narejena za to ,da so precej bolj trdoživa od drugih drsnih krilnih ali samonosnih vrat, ki so primerna za zunanjo uporabo. Kar s tem dosežemo je to, da je vzpostavljena dobra meja med zunanjostjo poslopji in notranjim dvoriščem. Najpogosteje so industrijska vrata obdelana tako ,da so vroče cinkana, za tiste, ki jim ta izgled ne ustreza pa je na voljo tudi prašno barvanje vrat s katerim lahko dosežemo poljuben videz, barvanje pa ne vpliva na to, kako dolgo bodo zdržala industrijska vrata.

Za dodatno varnost poskrbijo zapornice

Ko imamo enkrat urejen varovan dostop do dvorišča moramo poskrbeti, da je ta dovoz varen tudi na ta način, da nikoli nimamo težav s tem, da bi bilo kaj zaparkirano. Najbolje lahko to dosežemo, tako da namestimo zapornice na vse dovozne poti, ki so nekoliko ožje in kjer bi to, da se tam nahajajo druga vozila, katerim nismo specifično dovolili vstopa, oviralo proces prevzema blaga, izdelkov ali polizdelkov.

Zapornice lahko namestimo kamorkoli, lahko pa se celo odločamo za različne načine odpiranja, naj bo to na daljince ali kartice, mogoče pa celo tako, da se mora voznik ob želji po vstopu pogovoriti s tistim, ki na daljavo odpira dviganje ali spuščanje zapornice. Mogoče se zdi to, da se namesti zapornica sprva nepotrebno, vendar v realnosti je to največ kar lahko naredimo, da zagotovimo, da so naše dovozne poti ves čas uporabne.