Inverterski varilni aparat je odlična naprava, ki uporabniku omogoča varjenje v delavnici in tudi varjenje na terenu, saj ga brez težav odnese kamorkoli se odpravi. Njegova kompaktna velikost je odlična za transport. Poleg tega se lahko pohvali z robustno konstrukcijo, ki je brez težav kos tudi nepričakovanim udarcem in padcem. Za dobro napravo si bomo zagotovili dolgotrajno delo, saj se ne bo kvarila. 

Inverterski varilni aparat ima vgrajeno invertersko tehnologijo, ki nam med varjenjem omogoča dober oblok. Vsaka takšna naprava se lahko pohvali z odličnim vžigom in s takojšnji pričetkom varjenja. Običajno se naprave lahko priključijo tudi na agregat, kar nam omogoča dolgotrajno delo brez skrbi, da bi ostali brez moči. Večina naprav vsebuje tudi kontrolno ploščo, ki ima številčni seznam. Ta nam omogoča možnost preprostih in enostavnih nastavitev varilnih parametrov. 

Inverterski varilni aparat mora biti izdelan tako, da ima zaščitene vse električne dele, ki bi se brez zaščite lahko uničili zaradi vdora prahu ter zaradi vse ostalih zunanjih vplivov, s katerimi se naprava srečuje pri delu.