AED defibrilator je izjemno uporabna naprava, ki lahko v ključnem trenutku reši življenje. Ker pa je pri reševanju srčnega zastoja potrebna takojšnja odzivnost in običajno nimamo časa počakati na reševalce, morajo biti te naprave javno dostopne in vedno v bližini. Problem je le v tem, da je za defibrilator cena nekoliko previsoka, da bi si ga lahko privoščil kar vsak, pa tudi tisti, ki se odločajo za nakup, bodo morali biti pri izbiri izdelka nadvse pozorni.

Pametno je pobrskati po ponudbi celovitih kompletov, ki prinašajo vse potrebne komponente. Ne gre namreč le za sam AED defibrilator, temveč tudi za spremljevalno opremo, na primer torbo za shranjevanje, komplet opreme za nujno pomoč, tudi opremo za postavitev naprave. Prav tako za defibrilator cena običajno ne vključuje nekaterih dodatnih stroškov, predvsem namestitve na javno mesto in jasne označbe. To je treba imeti v mislih, ko se odločamo za nakup defibrilatorja, saj se lahko izkaže, da bodo cenejše ponudbe v končni fazi pravzaprav dražje.

Dober AED defibrilator bo ponudil zelo prepričljive funkcionalnosti, ki bodo upravičile tudi nekoliko višjo ceno, predvsem pa se je treba pozanimati o tem, kaj je vključeno v komplet. Sama naprava mora imeti baterijo in elektrode, veliko pa o uporabnosti in učinkovitosti odloča tudi vgrajena programska oprema – ta upravlja delovanje naprave in podaja navodila za uporabo, lahko vzpostavi samodejni klic na številko reševalne službe, pomaga pri postopkih oživljanja in tako dalje. S tem bo tudi za defibrilator cena morda nekoliko višja, čeprav tega na prvi pogled ne bi mogli upravičiti.

Poleg tega pa se pri uporabi naprave pojavijo še nekateri stroški, ki jih moramo vzeti v zakup na dolgi rok. AED defibrilator moramo redno vzdrževati in ohranjati v pripravljenosti, to predvsem pomeni zamenjavo baterije in elektrod po vsaki uporabi oziroma po nekaj letih, kot predpisuje proizvajalec.