Kuhanje na prostem ali pod nadstreškom je za vsakogar prijetno opravilo. Da pa bo naša kuha popolna in brez težav, je potrebno za to imeti ustrezen prostor in seveda pripomočke. Tako je postala letna kuhinja obvezen del številnih teras. Izdelava letne kuhinje zahteva veliko pozornosti in natančnosti. Glede na dano situacijo je potrebno prostor čimbolj izkoristiti, da bo letna kuhinja ne samo lepa, ampak tudi funkcionalna.

Najprej je potrebno naš prostor temeljito in natančno izmeriti. Tako bomo dobili mere za izdelavo letne kuhinje. Nato je potrebno izbrati kakovostne materiale, ki so odporni na različne vremenske vplive. Tako bo letna kuhinja še dolgo služila svojemu namenu. Izdelava letne kuhinje po meri omogoča čim boljši izkoristek prostora in seveda organizacijo ter razporeditev kuhinjskih elementov po naših željah. Izdelava letne kuhinje naj bo zato prepuščena strokovnjakom na tem področju, ki vam bodo pri načrtovanju in sestavljanju ustrezno svetovali.

Žar na plin vam speče okusno hrano

Še nedolgo nazaj je veljalo nenapisano pravilo, da je hrana, pečena na žaru za oglje, najbolj okusna. Kljub temu pa opažamo, da so v zadnjem času vse bolj priljubljeni žari na plin, ki prav tako omogočajo peko okusne in kakovostne hrane. Žar na plin je danes postal tehnološko izjemno dovršen. Narejen je iz kakovostnih nerjavečih materialov, ki omogočajo enostavno in čisto peko. Žar na plin ima vgrajene številne kakovostne dele, ki so preizkušeni, zato je peka popolnoma varna.

Prižiganje gorilnikov je zelo enostavno. Nad gorilniki so običajno nerjaveči blažilniki, ki preprečujejo, da bi se hrana zažgala, toplota pa je enakomerno razporejena po celotni površini litoželezne plošče. Žar za plin ima vgrajen tudi kazalnik temperature, tako v vsakem trenutku vemo pri kateri temperaturi pečemo meso ali zelenjavo. Na takšen način je hrana ravno prav pečena in izjemno okusna in sočna, v sebi pa ohrani veliko hranilnih snovi.