Če se zgodi, da zaradi bolezni zoba ali nesreče izgubimo zob, ki je na zelo vidnem mestu, nam je v največjem interesu, da ga čim prej zamenja implantat. Postopek, pri katerem se v čeljust vgradi nastavek za implantat se lahko izvede precej kmalu po izgubi zoba, vendar moramo biti previdni v naslednjih dneh, še posebej, če bi se novi izdelani zob dotikal sosednjih, saj bi to lahko motilo proces celjenja vstavljenega implantata. Da preprečimo možne zaplete, se na implantat namesti končni izdelani zob šele po nekaj tednih, ko smo lahko prepričani, da se je kost, v katero smo pri kirurškemu posegu vdelali implantat dobro zacelila in nastavek ne bo preveč mobilen, ko namestimo končni novi zob. Ko je v ustno votlino na nastavek vstavljena končna krona zgleda zob kot nov, kot da sploh ni bilo potrebe po tem, da se vgradi implantat in nasmeh nastane naraven in sijoč, tako kot je bil pred izgubo zoba.

Eden izmed bolj pogostih estetskih postopkov vključuje zobne luske

Zobne luske so rešitev za zobe, ki ne zgledajo estetsko, ampak tega ne moremo popraviti na drugačen način, kot da dobesedno zakrijemo. Tu se lahko gre za to, da zob ali več zob odkrušenih, lahko da so zobje preprosto preveč zabarvani, da bi ta problem reševali s klasičnim beljenjem, lahko pa se tudi zgodi, da so zobne luske potrebne zato, ker so nekateri okoliški zobje manjši, kar se lahko zgodi, če je zob zakrnel.

Zobne luske se razlikujejo od klasičnih prevlek po tem, da zob potrebuje le minimalno brušenje, ali pa ga celo sploh ne potrebuje, ker omogoča, da ohranimo čim več zdravega zoba, ampak še vedno ohranimo lep izgled zobovja, ki nas navdaja s samozavestjo, ko se smejimo in kažemo svoj lep nasmeh, kljub originalnem stanju zob.