Če smo ravno odprli nov gostinski lokal in še ne vemo čisto, kako se bo izigral njegov poslovni model moramo biti previdni, da ne naredimo prevelike začetne investicije, torej je najbolje, če se v začetku, preden pridobimo resne stranke, odločimo za najem gostinske opreme. Stvari, ki spadajo pod profesionalno gostinsko opremo, kot so pomivalni stroji so lahko precej draga naložba, ve o tem, zakaj je to tako nekoliko kasneje, ampak ravno zaradi tega, ker je nova oprema tako zelo draga in ker je narejena tako, da lahko prenaša veliko let redne uporabe, je najem gostinske opreme standardna stvar, ki se je loteva veliko novih lastnikov lokalov.

Ne samo da lahko najem gostinske opreme predstavlja varnost, da lahko v primeru, da gre kaj narobe z lokalom vse skupaj vrnemo, prav tako skupaj s tem pride garancija, lahko zamenjamo stroj, če se izkaže, da ne ustreza popolnoma našim potrebam, prav tako pa si lahko vedno premislimo, kaj bi dejansko radi imeli iz kakršnih koli razlogov. Mogoče se zgodi, da se lokal bolj uveljavi zaradi odličnih sendvičev kot kave in temu se morajo prilagoditi na primer pomivalni striji, ki smo jih naročili tako ,da smo samo izvedli najem gostinske opreme, tako da je menjava preprosta in nezapletena.

Razlog, zakaj pod najem spadajo tudi pomivalni stroji pa je ta, da so ti narejeni tako ,da lahko brez problemov zdržijo intenzivno uporabo vsak dan v celotnem času odprtja lokala več let. Razlog za tem je dejstvo, da so mehanizmi, ki jih vsebujejo pomivalni stroji narejeni iz materialov, ki so odporni na visoke temperature in intenzivno uporabo s tem, da so vsi deli prilagojeni na to, da so konstantno pod mehaničnim stresom. Na ta način so pomivalni stroji lahko nekaj, kar skoraj da selimo iz lokala v lokal, če je to potrebno.