Vsak nekajkrat v življenju stopi v prostor v svojem domu in se zamisli, da bi bilo lepo, če bi se v nekem doglednem času s tem prostorom kaj zgodilo. Kadar ves svoj prosti čas preživimo na domu lahko včasih malo pozabimo, kako dotrajano lahko postane v relativno kratkem času, in da lahko prostoru škodimo, če se ne zavedamo, da je na vsake toliko časa potrebno prenoviti prostor v katerem živimo, da se izognemo večji škodi na strukturnih elementih, ali da ne omogočimo večjega razširjanja plesni, kar je povod ki ga pogosto potrebuje obnova kopalnice.

Skoraj vsaka obnova kopalnice bo na neki točki vsebovala polaganje keramike. Ne glede na to za kako obsežen projekt smo se odločili, četudi samo zamenjamo straniščno školjko je zelo verjetno, da bomo morali spremeniti to, kako so razporejene ploščice okoli nje. Če se odločimo za bolj drastično spremembo oblike bo novo polaganje keramike neizogibljivo. To nas ne bi smelo odvrniti od projekta, če vemo, da je občasna obnova kopalnice nujno potrebna.

Kako lahko polaganje keramike spremeni cel prostor

Ne zavedamo se, kako barve in oblike vplivajo na prostor, ki ga obnavljamo. Če se odločimo za polaganje keramike je to dovolj veliko korak, da je pametno premisliti tudi o spremembah kot so barvna shema kopalnice, oblika in velikost ploščic, ki bodo zamenjale stare, dotrajane ploščice.

Skoraj splošno znano je, da svetlejša izbira barv optično poveča prostor in to velja tudi ko se gre za polaganje keramike. Naša obnova kopalnice ima moč vizualno spremeniti velikost prostora le s tem, da zamenjamo shemo iz medlo modre na recimo krem in modro. Tako ohranimo izgled, ki nam je všeč, vendar poživimo prostor.

Velikost in način ki ga izberemo za polaganje keramike hodita z roko v roki. Pri izbiri manjših ploščic smo skoraj primorani izbrati urejen vzorec, ki skrbi, da so vse meje ploščic poravnane, razen če se ne odločimo za sicer manjše pravokotne ploščice.