Masaža je ena izmed najbolj popularnih in tudi najbolj enostavnih oblik, kako se znebiti odvečnega stresa. Refleksna masaža je pri tem oblika masaže, pri kateri se z rahlim pritiskom dotikamo določenih delov telesa, ki delujejo kot pomembne telesne energetske točke. Pomembno je vedeti, da s pritiskanjem na te refleksne točke umirimo in sprostimo celotno telo. Refleksna masaža pomeni naravno zdravljenje, pri katerem vzpodbujamo krvni obtok ter uravnovesimo in umirimo funkcije organov. Refleksna masaža je koristna pri raznih boleznih, bolečinah v hrbtu, menstrualnih bolečinah, glavobolih in pri sproščanju celega telesa.

Refleksna masaža je lahko različnih vrst, ena izmed njih je tudi tajska. Tradicionalna tajska masaža je ena izmed tehnik masiranja, na Tajskem pa že tisočletja ponazarja tudi najpogostejši način zdravljenja. Gre za preprečevanje bolezni in lajšanje bolečin, pri katerem se maserji poslužujejo tehnik akupresure, refleksologije, raztegovanja ter masaže po meridianih oziroma energetskih linijah. Tradicionalna tajska masaža je znana tudi kot tajska medicina. Razvijala se je skozi stoletja in še danes jo prakticirajo menihi, h katerim se pogosto zatečejo bolniki, ki se jim sodobna medicina odreče. Poteka tako, da maser oziroma terapevt pri svojem delu uporablja dlani, kolena, stopala in zaradi tega tradicionalna tajska masaža nosi tudi ime tajska joga masaža. Terapevt s svojimi dlanmi, koleni in stopali bolnika postavlja v različne joga položaje. Tradicionalna tajska masaža se od drugih masaž razlikuje tudi po tem, da ste med njo popolnoma oblečeni.

Ni pa tradicionalna tajska masaža primerna za vsakogar. Odsvetujejo jo srčnim bolnikom, nosečnicam, bolnikom z odprtimi ranami ali tistim, ki so bili deležni kemoterapije ali drugega sevanja. Morda je za vas primernejša refleksna masaža stopal, katere primarni učinek je, da sprosti celotno telo. Energetske točke na stopalih so namreč povezane z drugimi deli telesa, predvsem z funkcioniranjem notranjih organov. Masaža vam bo pomagala odpraviti stres.