Tudi v stanovanjskih prostorih se splača upoštevati sodobne modne smernice. Seveda je zelo pomembno, da podobo prostorov prilagodimo okusom stanovalcem, a aktualni trendi lahko ponudijo uporabne ideje, ki se jih splača vkomponirati v stanovanje – tako lahko oblikujemo prijetno bivalno okolje, ki bo tudi vizualno navdušilo. Tudi v običajnih domovih imamo veliko priložnosti za dodajanje nekaterih zelo posrečenih elementov, ki bodo lepo popestrili prostore.

Steklo v stanovanju

Čeprav stekla v stanovanjskih prostorih načeloma ne uporabljamo veliko, se lahko steklene stene odlično obnesejo. Uporabljajo se predvsem predelne steklene stene, včasih tudi takšne, ki delujejo kot drsna vrata in morda omogočajo dostop do zunanjih prostorov, na primer do terase ali balkona. Lahko pa steklene stene uporabimo preprosto za razmejevanje notranjih prostorov, pri čemer dosežemo boljšo naravno osvetlitev notranjih prostorov, pa tudi poseben modern videz. Steklo namreč velja za prestižen material, ki je v zadnjem času zelo izrazit element modnih trendov.

Seveda steklene stene niso vse, kar si lahko omislimo. Iz stekla so pogosto tudi razne kritine, morda pa se lahko odločimo tudi za steklene stopnice ali kakšen podoben inovativen element.

Barske mize in stoli

Precej priljubljeno je v stanovanjskih prostorih tudi barsko pohištvo, ki sicer ni namenjeno takšnemu okolju, a se v njem odlično izkaže. Barske mize in stoli namreč ponujajo uporabno funkcionalnost, hkrati pa zelo popestrijo prostor z estetskega vidika. To so dokaj majhni elementi, ki se posrečeno vključijo v vsak prostor, posebej priljubljeni pa so visoki barski stoli v sodobnih kuhinjah oziroma jedilnicah, ki jih običajno razmejujemo z visokim kuhinjskim otokom. Barske mize so vsestransko uporabne, posebej dobro pa se obnesejo v osrčju dnevne sobe, kjer lahko gostom na njih postrežemo čaj in kakšen prigrizek. Zelo dobro je možno barske mize izkoristiti tudi na terasi, balkonu ali vrtu, seveda pa je omejitev le v domišljiji in gre v resnici še za bistveno bolj uporaben element.