Vzdrževanje vrta zahteva obilo potrpežljivosti. Za mnoge vrtna opravila veljajo za garaško delo, vendar temu še zdaleč ni tako. Če imamo okrasni vrt z zelenico, si ga je možno nastaviti na tak način, da imamo z njim kar najmanj dela. Prilagajanje vrta v prvi vrsti zahteva poenotenje prostora, kjer je zelenica. Velik enoten prostor brez zavojev, ovinkov, ozkih predelih in sredinsko postavljenega grmičevja je bistveno bolj enostaven za košnjo. S tem se lahko prihrani največ časa – tudi košnja je stvar, ki največ časa zavzame. Zato se splača obrobna področja zasaditi z nizkimi trajnicami, ki ne potrebujejo vzdrževanja in jih je potrebno rezati le enkrat na leto. Ustrezne grmovnice bodo tudi učinkovito zavrle rast plevela.

Za košnjo tako poenotenega travnika že pride v upoštev vrtni traktor Husqvarna, ki bo za razliko od vrtne kosilnice bistveno hitreje pogoltnil celotno površino. Tako lahko vrtni traktor Husqvarna na pravem vrtu poskrbi za nezanemarljiv prihranek časa, ki ga namenjamo za vrt. Z zbiralnim košem lahko ostanek trave, ki ga pokosi vrtni traktor Husqvarna, uspešno kompostiramo. Nastali kompost pa se razredčen z vodo uporablja kot dušično gnojilo.

Pri skrbi za grmovnice in drevesa pa nam zelo prav pride motorna žaga Stihl ms 170. To je majhna in lahka motorna žaga, namenjena predvsem obrezovanju vej z dreves in redčenju in oblikovanju okrasnih grmovnic. Motorna žaga Stihl ms 170 spada med nove oblike motornih žag, ki so se na trgu pojavile pred nekaj leti. Zaradi izjemne lahkosti je motorna žaga Stihl ms 170 primerna tudi za enoročno delo, v primeru, da je to seveda potrebno. Zlasti pa je to žaga, ki jo lažje vesti damo v roke starejšim ljudem, ki bi radi še kaj postorili okoli hiše, vendar je za njih delo s težjimi motornimi žagami preveč nevarno.