Ker lahko selitev nakoplje veliko skrbi in seveda tudi stroškov, pogosto brskamo po cenah teh storitev in iščemo najboljši kompromis. Le redko se lotimo iskanja ponudnikov v višjem cenovnem razredu, kjer je ponudba seveda bolj privlačna, a dražja, zato se pogosto zgodi, da se odločimo za cenejše ponudnike, ki svojega dela ne bodo opravili tako zanesljivo in uspešno. Ker pa v mnogih primerih s selitvijo res nimamo veliko dela, je lahko za selitveni servis cenik uporabna orientacija pri izbiri. Nič ni narobe, če se lotimo iskanja cenovno ugodnega izvajalca, če le pri tem ne sklepamo kompromisov, ki bi ogrozili uspešnost selitve.

Vsak selitveni servis ima nekoliko drugačno ponudbo in tudi različne cene. Pravzaprav se končna cena pogosto postavi na podlagi specifičnih dejavnikov in se oblikuje individualno. Seveda pa ponuja vsak selitveni servis cenik, ki vsaj okvirno navaja cene njihovih storitev, tako da je mogoče ponudbe primerjati med seboj in odkriti tisto, ki za najnižjo ceno prinaša največ. Upoštevati moramo dejavnike, ki odločajo o ceni, predvsem obseg in trajanje selitve, pa tudi vključene storitve in opravke, ki jih mora opraviti izbrani selitveni servis. V vsakem primeru pa bomo najbolj točen podatek o ceni dobili, če o tem povprašamo neposredno ponudnika, ki bo oblikoval ceno na podlagi posredovanih zahtev.

Je možno torej najti selitveni servis, ki bo selitev opravil uspešno in za ugodno ceno? Večinoma to ni težava, če le nimamo prevelikih pričakovanj. Jasno je, da bodo najbolj brezkompromisno svoje delo opravili dražji ponudniki, a tudi v nižjem cenovnem razredu je možno najti prave mojstre. Seveda bo za selitveni servis cenik ugodnejši, če potrebujemo le prevoz opreme ali pa nekatere osnovne storitve, ne pa recimo montaže in demontaže, zavarovanja, prevoza občutljivega tovora in podobno. Poleg tega pa se za selitveni servis cenik oblikuje tudi glede na razdaljo, posebej drage so mednarodne selitve.