Denarno nadomestilo je smiselno terjati le za primere, v katerih smo do tega upravičeni. To izključuje razne goljufije, do katerih prihaja precej pogosto, poznamo tudi odmevnejše primere, ki razkrivajo drastična dejanja, ki so jih pripravljeni nekateri storiti, če si lahko s tem obetajo nekaj denarja od zavarovalnic. Če je odškodnina upravičena, se ne bo treba tako naprezati, res pa je, da denarja prostovoljno ne bo izplačal nihče, niti zavarovalnice, čeprav imamo v zavarovalni polici jasno napisano, da smo do nadomestila upravičeni. Prav tako večinoma ni navedena točna višina nadomestila, zato se moramo za najboljši možen izkupiček sami angažirati in zahtevati primerno vsoto. Najlažje bomo do ustreznega zneska prišli, če si pri tem pomagamo s pravnim strokovnjakom.

Odvetniki v Ljubljani so odlično usposobljeni in izkušeni ravno v tovrstnih postopkih. Pravzaprav so odškodninski zahtevki precej pogosti in odvetniki lahko skozi leta naberejo ogromno izkušenj, tako pa vedo, v katerem primeru smo do nadomestila upravičeni in kakšno vsoto gre pričakovati. Seveda to velja le za dobre odvetnike, ne kar za vsakogar, ki ponuja pomoč pri odškodninskih zahtevkih. Na srečo med odvetniki v Ljubljani že hitro najdemo takšne, ki so vredni zaupanja in ponujajo kar najboljši rezultat pri izterjavi denarnega nadomestila. Ne morejo pa odvetniki rešiti prav vsega, tudi sami bomo morali poskrbeti za nekatere obveznosti. Predvsem je pomembno, da odškodnina temelji na dokazljivem primeru, pri katerem lahko predstavimo čim več podrobnosti in okoliščin. Tako moramo kar se da natančno dokumentirati dogodke, predvsem pa stroške in posledice, na podlagi katerih se odškodnina določa. Za to moramo v veliki meri poskrbeti sami, odvetniki v Ljubljani pa vodijo pravne postopke ter seveda svetujejo in pomagajo.

Z dobrim odvetnikom in zanesljivim primerom denarno nadomestilo za nezgode, poškodbe in druge pripetljaje ne uide, ni pa samoumevna, tudi za višino se je možno pogajati.