Vsekakor je zelo pomembno, da je kmetijska mehanizacija vzdržljiva in odporna na vse mogoče grožnje ter obremenitve, ki so prisotne pri delu na kmetiji. Na srečo se tega zavedajo tudi proizvajalci te opreme, ki ponujajo zelo prepričljive izdelke, ki jih ne bo lahko uničiti. Med najbolj značilnimi kosi mehanizacije, ki se lahko pohvalijo s takšno odliko, je gotovo BCS kosilnica, ki velja za neuničljivo tudi pri zahtevni uporabi na neugodnih terenih.

BCS kosilnica se lahko brez težav sooči s strmimi nakloni, kamnitim terenom, visoko travo, tudi s podrastjo in drugimi vsiljivci. Na to opremo se lahko v vsaki situaciji povsem zanesemo, kar pomeni, da bo kosilnica tudi dobro služila svojemu namenu skozi celotno življenjsko dobo. BCS kosilnica je zanesljiv spremljevalec zahtevnih uporabnikov na sodobnih kmetijah – ne le zato, ker je vzdržljiva in robustna, temveč tudi zato, ker jo je v primeru težav dokaj enostavno popraviti. Če pride do težav, so to verjetno skrhani ali poškodovani meči, v najslabšem primeru se zlomi kar cela kosa. To pa lahko enostavno popravimo tako, da namestimo nadomestno garnituro, kar opravimo kar sami doma ali celo na terenu.

Tudi nekateri drugi kosi mehanizacije omogočajo takšna popravila, predvsem pa so uporabni rezervni deli za traktorje. Tudi traktorje lahko v nekaterih primerih popravimo kar na terenu, če so seveda na voljo ustrezni rezervni deli. Za traktorje sicer nekoliko težje poskrbimo, saj gre lahko narobe več stvari, posledično potrebujemo tudi več orodja in nadomestnih delov. Vsekakor pa se splača imeti na zalogi tiste kose, ki najpogosteje povzročijo težave – pogosti rezervni deli za traktorje so zelo uporabni, ko pride do težav ravno sredi pomembnega dela. Če lahko kar sami težave odpravimo, bomo prihranili veliko časa, delo pa bomo opravili brez večjih zamud. Enako velja za nekatere druge naprave med zbirko domače kmetijske mehanizacije.