Iznajdba polikarbonata je prinesla celo vrsto novih možnosti in široko paleto na novo razvitih izdelkov, ki so postali viabilni šele s prihodom plastičnih mas na množični trg potrošnikov. Steklarska industrija je bila prva, ki je prevzela razvijanje umetnih stekel in tako je polikarbonat kritina vseh velikosti in oblik prišla na trg. Oblikovanje polikarbonata je namreč zelo enostavno in njegova glavna prednost je ravno ta, da se ga da oblikovati z zelo široko paleto tehnik, od brizganja, ekstruzije in valjanja do prešanja v kalupih. Z različno stopnjo temperature vplivamo na viskoznost segrete mase, po strjevanju pa je polikarbonatna masa popolnoma enako trdna kot prej.

Steklena kupola je tipični izdelek iz polikarbonatnega stekla, ki ga danes lahko vidimo na strehah hiš in drugih zgradb. Pri izdelavi steklene kupole se za preoblikovanje polikarbonat plošče uporablja hidravlična stiskalnica. Kalupi, ki se jih namesti na hidravlično stiskalnico, so relativno veliki, zaradi narave, ki jo ima polikarbonat kritina, pa sila hidravlike ne rabi dosegati tako velikih vrednosti, kot v metalurgiji in industriji kovin.

Tekoča polikarbonat plošča ustrezne debeline potuje po liniji do preše, kjer se z enim stiskom oblikuje in prireže ploščo, tako da nastane svetlobna kupola. Surov izdelek potuje na dodatno obdelavo, kjer ga spolirajo in obrežejo na zahtevane dimenzije. Na svetlobno kupolo se nanese tudi različne premaze, ki jo ščitijo pred UV svetlobo in drugimi zunanjimi vplivi. Kupola se nato vgradi v okvir in montira na lokacijo.

Poleg svetlobnih kupol in polikarbonat plošč se ogromno uporablja tudi polikarbonat kritina za enostavne objekte. Taka kritina vsebuje zračne prekate, ki še dodatno izolirajo prostore, ki jih kritina omejuje. Hkrati pa je taka kritina bolj prožna in cenejša, ker se za njeno proizvodnjo porabi manj materiala. Obstaja tudi dvo ali več prekatna kritina za še boljšo izolacijo.