Skoraj da nihče, ki se loti tega podviga ne bo rekel, da je opravljanje vozniškega izpita lahka naloga. Če ne drugega se bomo po tem, ko smo že opravili vozniški izpit kategorije AM, A1… oziroma najpogosteje opravljamo vozniški izpit kategorije B, pogosto znašli v situacijah, na katere nas v avto šoli niso specifično pripravljali. Lahko da smo se znašli na nevarnem ovinku, kjer je resna nevarnost zdrsa, lahko da je na cesti poledica, mi pa ne znamo upravljati vozila v takšnih pogojih. Bolj ali manj kakršna koli rizična situacija, ki se zgodi, je nekaj, česar nismo prestajali z inštruktorjem ob učenju za vozniški izpit kategorije, ki smo si jo izbrali glede na to, katero vozilo želimo voziti.

V takšnih primerih vidimo, kako uporabno je preveriti svoje znanje s tem, da obiščemo center varne vožnje, pa naj bo to v času, ko smo mladi voznik, ko je to obvezno za podaljšanje vozniškega dovoljenja, ali pa tudi kasneje, če se nam zdi, da moramo osvežiti svoje znanje. Ne glede nato, ali smo opravljali vozniški izpit kategorije B ali A, je to, da se v kontroliranem okolju soočimo z nevarnimi situacijami lahko konec koncev neprecenljivo

Pestra ponudba, ki jo nudi center varne vožnje

Lahko se odločimo, da bomo opravljali različne programe, ki so narejeni za vse, od programa za voznika začetnika, neodvisno od vozniškega izpita kategorije, ki jo opravlja, do nadaljevalnih in izpopolnjevalnih tečajev za tiste, ki si želijo nekaj več. Center varne vožnje ponuja tudi edinstveno priložnost za izbris kazenskih točk, kar nam lahko prepreči odvzem dovoljenja.

Seveda pa ni vse glede varnosti, lahko se tudi malo pozabavamo s tem, da preizkusimo, kako se na cesti obnese starodobni avtomobil, ali pa preizkusimo zmogljivost terenskih vozil, ki so uporabna za tiste, ki živijo na strmih pobočjih ali v gorah.