Včasih se je treba opremiti s pripomočki, ki omogočajo dolgotrajno čiščenje brez prekinitev. Običajno rade volje med delom naredimo premor in v okvarah opreme najdemo priročen izgovor za to, a jasno je, da to ni pravi pristop k delu – zahtevnejši uporabniki, predvsem profesionalni čistilci, potrebujejo zanesljivo in zmogljivo opremo, ki omogoča osemurno čiščenje dan za dnem.

Na srečo je v profesionalnem programu ponudba opreme zelo pestra in prepričljiva. Priljubljena izbira je visokotlačni čistilec na toplo vodo, ki je skorajda nujna oprema profesionalnih čistilnih servisov. Omogoča namreč bistveno bolj suvereno odpravljanje zasušene maščobe in mastnih madežev. Poleg tega lahko visokotlačni čistilec na toplo vodo opremimo tudi z dodatnim čistilnim sredstvom, s tem pa dosežemo še boljši učinek. Tak pripomoček bo vsestransko uporaben pri čiščenju zunanjih površin. Izkazal se bo tudi pri čiščenju barv, goriv, razredčil, masti in drugih neugodnih madežev, ki bi sicer zahtevali prav poseben pristop – ravno zato je visokotlačni čistilec na toplo vodo prva izbira pri zahtevnem in dolgotrajnem čiščenju. Dobro je imeti pri roki pripomoček, ki ga lahko uporabimo za praktično vsak madež.

Dolgotrajni zahtevni uporabi je prilagojen tudi industrijski sesalec, ki je dober primer tovrstne naprave. Običajen sesalec je namenjen sesanju stanovanjskih prostorov, uporabljamo ga le za kakšne pol ure skupaj, medtem ko mora industrijski sesalec delovati po več ur vsak dan. Takšne naprave so izjemno zanesljive, brez težav delujejo po osem ur na dan, in to skozi več let. Na kakovosten industrijski sesalec se lahko vedno zanesemo, kar je pri profesionalni uporabi še kako pomembno. Poleg tega je možno napredne naprave tudi učinkovito vzdrževati in servisirati, torej jim lahko podaljšamo življenjsko dobo tudi v primeru, da se začnejo pojavljati določene težave. Takšni ukrepi so pri profesionalni uporabi čistilne opreme zelo pomembni, saj omogočajo boljši izkoristek investicije v kakovostno opremo.