Vrhunski tiskalnik za 50 evrov? Sliši se predobro, da bi bilo res. In čeprav se na trgu res že po tej ceni najdejo tiskalniki priznanih znamk, ne govorimo o teh. Obstaja namreč privlačna alternativa, ki omogoča zahtevnim uporabnikom neovirano uporabo naprednejših naprav – to je najem tiskalnika, ki je pogosto idealna rešitev za tiste, ki nočejo investirati v lastno opremo!

Z najemom se izognemo številnim stroškom. Najprej seveda že sami ceni naprave, ki bi zahtevala velik finančni zalogaj. Napredni tiskalniki stanejo več tisoč evrov – čeprav so za mnoge zahtevne uporabnike povsem smiselna in morda celo samoumevna izbira, pa manj zahtevnim kupcem predstavljajo preveliko finančno oviro. Najem tiskalnika ta strošek povsem odpravi, namesto cene nakupa je treba plačevati le najemnino, ki se običajno obračunava na mesec ali po dogovoru.

Ni pa to edini strošek, ki se ga rešimo z najemom. Pomislimo še na vzdrževanje in servis tiskalnikov – pri naprednih napravah to ni zanemarljiv opravek, pa tudi prav poceni ne. Tiskalniki višjega kakovostnega razreda zahtevajo redno vzdrževanje in dobro preventivo, da lahko ponudijo vse svoje zmogljivosti ob zanesljivem delovanju. Za servis tiskalnikov v primeru najema ni treba plačevati, saj za vse te opravke poskrbi kar ponudnik. Prav tako so zelo ugodni pogoji vzdrževanja in dobave potrošnih materialov – verjetno je nekaj tega vključeno že v osnovni ceni najema, se je pa možno na tem področju marsikaj dogovoriti. Ker ni treba skrbeti za vzdrževanje in servis tiskalnikov, poleg tega se rešimo finančnega bremena pri nakupu, si lahko tako ali tako privoščimo malo več.

Najem tiskalnika je idealna možnost za mnoge uporabnike, ki s svojimi potrebami ne morejo upravičiti nakupa nove naprave. Najem je torej primeren za kratkotrajno uporabo, na primer pri delu na kakšnem izjemnem projektu, lahko pa po ugodni ceni najem tiskalnika predstavlja tudi opcijo za dolgoročno uporabo, še posebej z ugodnimi pogoji servisiranja in vzdrževanja.