Posočje je eno najbolj zanimivih skritih kotičkov v Sloveniji. Sploh v poletnem času je najbolj znano po svoji raznoliki ponudbi raznih adrenalinskih športov kot so zipline oziroma žična drča, canyoning Soča, Soča rafting, spuščanje s padalom in še marsikaj. Adrenalinski športi privabljajo v Posočje tako ljudi iz vse Slovenije, kot tudi tujce, ki si za brezskrbne počitnice radi privoščijo nekaj ekstravagantnega.

Neokrnjena lepota Posoških kanjonov in tolmunov ter pester izbor raznoraznih aktivnosti na prostem privablja iz leta v leto več obiskovalcev. Tisti, ki jim pa adrenalinski športi na vodi, kot sta Soča rafting ali canyoning Soča nista blizu, zagotovo ne ostanejo praznih rok. Posočje namreč ponuja nekaj za vsakogar, od največjih pustolovskih avantur po skritih kotičkih doline, do preprostega pohajanja ob smaragdni reki Soči ali poskušanja lokalnih specialitet v bližnjih restavracijah.

Zakaj izbrati Posočje? Ker je eden edinstvenih kotičkov v Sloveniji, ki ima praktično vse na enem mestu, pohvali pa se lahko tudi s svojo čudovito neokrnjeno naravo. Ker je Posočje izjemno popularna počitniška destinacija, se običajno priporoča predhodna rezervacija prenočišč, samo po sebi pa je počitnikovanje v Posočju cenovno ugodno, prijetno in nepozabno.

Najbolj popularna atrakcija v Posočju je vsekakor reka Soča, ki izvira v spodnjem delu pobočja Velike dnine, nekaj metrov nad dnom doline Trente in turiste poleg svoje lepote privablja tudi zaradi različnih športov na vodi. Med najbolj znanimi Soča rafting in canyoning Soča, ki sta vsekakor na vrhu seznama želja vsakega željnega avanturista. Reka Soča zaradi svojih dimenzij omogoča dolge, predvsem pa varne spuste, ki so vodeni.

Čeprav Posočje v medijih zasledimo večinoma v poletnem času, je vsekakor enako spektakularna tudi zimska sezona. Bovec se namreč lahko pohvali z najvišjim smučiščem v Sloveniji – Kaninom, na glavnih trgih večjih Posoških mest pa se kljub mrazu vsakoletno odvijajo razni glasbeni dogodki, ki so primerni tako za mlade, kot tudi za starejše.