V velikih mestih, pa tudi na obrobju le teh, lahko najdemo vedno več lepotilnih salonov, ki se ukvarjajo s storitvami kot so nega obraza, masaža obraza, pedikura ali brazilska depilacija. Ljubljana je ena izmed najbolj nasičenih prostorov za tovrstne storitve zaradi velikega števila prebivalcev in dovolj velikega področja, da je velika raznolikost ponudbe salonov smiselna. Nekateri saloni se lahko osredotočajo na nego las, nog in na tretmaje kot so masaža obraza, medtem ko lahko drugi bolj nadzorujejo področje zdravilnih mask in različnih vrst depilacij, kot je recimo brazilska depilacija. Ljubljana ima mnogo različnih ponudnikov veliko različnih storitev.

Biti moramo previdni, da se počutimo udobno tam, kjer je opravljena brazilska depilacija. Ljubljana ni edino mesto, ki ponuja storitve te vrste. Če nam noben izmed salonov ne odgovarja se lahko za tako intimen poseg zapeljemo nekaj minut v katero koli smer in to lahko sami sebi upravičimo, saj je celoten proces lahko nekoliko neroden, še posebej, če ne poznamo dobro osebe, ki izvaja storitev, lahko pa se tudi zgodi, da v večjem salonu naletimo na osebo, ki za tovrstno storitev ni bila dovolj kvalitetno izobražena, kar se redkeje zgodi v manjših, lokalnih salonih.

Precej intimna storitev je tudi masaža obraza. Obrazne mišice so ene izmed najbolj aktivnih, saj so cel dan v pogonu, prav tako so tudi drugim najbolj vidne. S tem, da na delovnem mestu ali v družbi uporabljamo izrazito obrazno mimiko lahko močno utrudimo mišice na obrazu, torej je potrebna masaža obraza, da te mišice vsake toliko časa sprostimo. Prav tako lahko utrujene mišice obraza, ki jim vsake toliko ni podarjena masaža obraza hitreje pripomorejo k nastanku gub, lahko pa da se nam nekateri deli obraza nekoliko povesijo, torej masaža obraza tudi na videz pomlajuje in zdravi že nekoliko utrujene dele kože in manjša videz obrazih gubic.