Stanovanja v Ljubljani so zelo zaželena in privlačna, a hkrati postavljajo tudi kar nekaj ovir tistim, ki so pri iskanju novega stanovanja nekoliko bolj zahtevni. Praviloma so precej draga, včasih lokacija ni posebej ugodna, poleg tega smo omejeni na manjša stanovanja v gosto poseljenih soseskah. Mnogi interesenti se bodo v iskanju novega stanovanja raje obrnili na predmestja, kjer so cene nižje, stanovanja večja, okolje pa nekoliko bolj mirno. Z učinkovitimi prometnimi povezavami se večja razdalja ne pokaže kot velika slabost.

Tako predstavljajo priljubljeno izbiro za stanovanje Medvode, kjer najdemo zelo priročno povezavo z Ljubljano kar z avtobusom mestnega prometa. Ne gre sicer za pravo predmestje, temveč že za naselje v okolici mesta, kar pa ima le še dodatne prednosti. Za stanovanje Medvode nudijo nekoliko več miru in bolj prijetno okolje, kar je vedno prednost. Seveda je razdalja lahko problem za tiste, ki v Ljubljani delajo in se morajo vsak dan že navsezgodaj voziti v mesto, a to je odvisno od posameznika. Poleg tega lahko takšne nevšečnosti upraviči dobro in ugodno stanovanje. Medvode pa so le ena izmed opcij, ki jih imajo na voljo tisti, ki ne želijo prebivati v Ljubljani.

Prav tako ponuja privlačne nepremičnine Škofljica, ki se hitro razvija in postaja vse bolj zaželena lokacija. Tudi Škofljica je dobro povezana z Ljubljano in ponuja dobre prometne povezave, poleg tega pa že ima vse potrebno za vsakdanje življenje. Na voljo so dovršene nepremičnine, Škofljica ponuja predvsem privlačne novogradnje, pa tudi kakšna starejša stanovanja. Za ponudbo so značilne nižje cene kot v Ljubljani, medtem ko so stanovanja zelo kakovostna. Ta ponudba cilja predvsem na tiste, ki iščejo nekoliko višji standard in izbirajo le kakovostne nepremičnine. Škofljica je seveda dobra izbira tudi za tiste, ki v Ljubljani nimajo vsakdanjih obveznosti, saj na enem mestu nudi vse, kar potrebujemo, hkrati pa odpira povezave v vsak kotiček države.