Trgovci z avtomobili se običajno predstavljajo z novimi vozili, ki so za kupce bolj privlačna, prodajalcu pa predstavljajo večji zaslužek. A seveda je s strani kupcev veliko povpraševanja tudi po drugi ponudbi – mnogi ob nakupu avtomobila najprej pomislijo na rabljena vozila, ki ponujajo znaten prihranek, medtem ko razlika v ceni odraža le manjšo razliko v ohranjenosti avtomobila in drugih ključnih lastnostih. Najboljši izkoristek investicije v rabljen avtomobil lahko gotovo pričakujemo pri večjih trgovcih, ki delujejo kot posredniki na trgu rabljenih avtomobilov.

Ti trgovci vozila odkupujejo pri prodajalcih, ki so stari avto nadomestili z novim. Kupci ciljajo predvsem na dobro ohranjena in aktualna vozila, po katerih je na trgu rabljenih avtomobilov dovolj povpraševanja. Nekateri odkupujejo tudi slabše ohranjene avtomobile, če jih je možno uspešno popraviti in pripraviti na prodajo, pravzaprav takšna rabljena vozila ponujajo še boljši zaslužek. A ta korak z vidika končnega kupca ni tako pomemben.

Veliko večjo vlogo imajo posredniki v vmesnem koraku. Odkupljena vozila pripravijo na prodajo, kar pomeni, da jih temeljito pregledajo in po potrebi servisirajo, navedejo vse pomembne podatke in tudi preverijo verodostojnost informacij. Ob tem dodajo še garancijo, ki je za rabljena vozila lahko ključnega pomena. Vse to je za končnega kupca zelo pomembno, saj so to očitne prednosti v primerjavi z drugimi prodajalci na trgu rabljenih avtomobilov.

Tako pripravljena rabljena vozila gredo lahko v prodajo. Večji trgovci imajo pri tem še to prednost, da lahko dosežejo širši krog kupcev in jim ponudijo tudi boljšo izkušnjo. Takšnemu trgovcu namreč lahko zaupamo, brez težav se prepričamo o stanju in zgodovini vozil v ponudbi, tako pa se izognemo morebitnemu razočaranju ali celo prevari. Nakup rabljenega avtomobila na ta način ponuja tudi odličen izkoristek investicije, saj dobimo za ugodno ceno dobro ohranjen avto, ki bo svojemu namenu služil še dolgo časa.