Ko opremljamo hišo ali stanovanje je ena izmed pomembnih odločitev, ki jo moramo sprejeti za bolj ali manj vsako posamezno sobo to, kakšna senčila bomo namestili. Danes je skoraj da preveč izbire na tem področju in mnogi ljudje imajo težave s tem, da se končno odločijo za neko rešitev, vendar si je pomembno zapomniti, da izbira obstaja z razlogom. Tu se gre predvsem za to, da so vsa senčila nameščena nekoliko drugače in omogočajo drugačno stopnjo senčenja, tako da bomo lažje poiskali tisto pravo stvar zase, če se bomo vprašali točno kaj potrebujemo in se ne toliko spuščali v to, da obstaja toliko veliko različnih rešitev za en sam problem.

Senčila, kot so plise zavese so popolnoma drugačna kot so na primer navadne zavese, četudi si v imenu delita enako besedo. Če se nekoliko osredotočimo na plise zavese, ki so seveda veliko manj znane kot navadne zavese, se tu gre za poseben tip senčila, ki je narejen tako, da je nekoliko trše blago posebej impregnirano s posebnimi materiali, ki zagotavljajo dodatno trdnost in strukturno integriteto, prav tako pa ščitijo tovrstna senčila pred tem, da bi blago izgubljalo barvo ali da bi se na njem nabiral prah. Plise zavese se namestijo na notranjo stran okna in se “upravljajo” s pomočjo vrvice s katero spuščamo ali dvigamo senčilo, ki lahko seže do vrha okna ali le do polovice. Glavna prednost, ki jo imajo plise zavese je to, da so zelo prilagodljive na obliko okna.

Ko za svoje okno ugotovimo, kaj na njem potrebujemo in se podučimo o tem, katera senčila lahko zagotovijo, da so vse naše potrebe pokrite se moramo odločiti le še za to, v kateri barvi bomo naročili senčila in proizvajalcu sporočiti točne dimenzije okna. Izbira senčil naj ne bo stresna samo zato, ker imamo veliko izbire!