Ljubitelji adrenalinskih dejavnosti ter raziskovalnih pustolovščin že vedo, kje bodo preživeli svoj naslednji dopust. Največ priložnosti namreč takšnim obiskovalcem nudi reka Soča, v Posočju pa se je zelo dobro razvila tudi ponudba tovrstnih dejavnosti.

Kaj nudi reka Soča?

Najbolj značilna dejavnost, ki jo morajo preizkusiti praktično vsi obiskovalci Posočja, je raftanje na Soči. Rafting je moč najti v ponudbi praktično vsakega ponudnika adrenalinskih aktivnosti v Posočju, kar ni presenetljivo – reka nudi idealen ambient in razmere za spuste z raftom. Nadalje je raftanje na Soči privlačno za zelo širok spekter interesentov. Za spuste se odločajo tako adrenalinski odvisniki kot ljubitelji mirne plovbe in slikovitih razgledov. Rafting je odlična ideja za družinsko aktivnost, za zabavno preživljanje časa v družbi prijateljev, pa tudi za utrjevanje odnosov med sodelavci, soigralci in drugimi skupinami. Prav zato ponuja raftanje na Soči največ opcij, a še zdaleč ne edine možnosti za zanimiv spust po Soči.

Druga zanimiva aktivnost, ki jo prav tako lahko prilagodimo za različne interesente in tudi skupine, je soteskanje oziroma canyoning. Soča ima s svojimi pritoki za to dejavnost velik potencial, saj je v razgibanem okolju zgornjega toka reke moč najti zelo atraktivne struge in korita raznih potočkov. Za canyoning Soča sama morda ni najboljša izbira, na njej prevladuje plovba z rafti in kajaki, so pa za spuste na lastni pogon nadvse primerni nekateri pritoki, ki jih ne manjka. Posebej v okolici Bovca ponuja za canyoning Soča s pomočjo svojih pritokov res veliko opcij. Posledično je moč izbirati med različnimi programi, ki so prilagojeni avanturistom z različnimi stopnjami predznanja (in poguma). Kratki in enostavni programi služijo uvodu v dejavnost soteskanja in so idealni tudi za tiste, ki želijo posebej uživati v razgledih in doživetju, medtem ko zahtevnejše odprave trajajo dlje, vključujejo lahko tudi plezanje, spuščanje po vrveh in podobne dogodivščine.