Metodo brain gym je bila razvita v 70.-ih letih prejšnjega stoletja, obsega pa kar 26 vaj. Mnogi starši se odločijo, da bo njihov otrok posegel po brain gym za otroke, ker rešuje probleme pri branju, pisanju, učenju matematike ali tujih jezikov. Vsekakor pa metoda ni namenjena samo otrokom, temveč tudi odraslim osebam, še posebej podjetnikom in tistim, ki imajo svoj dan do potankosti zapolnjen.

Brain gym za otroke je metoda, po kateri starši, vzgojitelji, učitelji in skrbniki posegajo, ker želijo otrokom, da bi bili uspešnejši pri učenju, motoriki, koncentraciji, vedenju. S pomočjo te metode se otrokom izboljšuje tudi njihova samopodoba in samozavest.

Tehnike pomnjenja ali vaje za krepitev spomina

Tehnike pomnjenja se lahko imenujejo tudi vaje za krepitev spomina. Ena izmed najbolj poznanih se imenuje metoda loci. Najbolj je uporabna, ko si morate zapomniti veliko informacij.

Tehnike pomnjenja so zunanje in notranje. Zunanje verjetno poznano vsi, tudi ti. To so zapisane informacije katerih ne smemo pozabiti(na primer: na majhnih samolepilnih listkih v tvoji pisarni). Notranje tehnike pomnjenja pa se dogajajo v naših glavah. Tehnike pomnjenja nam pomagajo, da imamo predvsem lažje življenje, če si lahko neko želeno informacijo prikličemo z mislimi v najkrajšem možnem času.

Odlične vaje za krepitev spomina lahko najdete v številnih knjigah, ki so nastale kot posledica številnih raziskav. Najhitreje pa boste do učinkovitih vaj prišli preko spleta, na katerem si boste lahko prebrali tudi mnoge članke najrazličnejših strokovnjakov, ki pišejo o tehnikah pomnjenja ter o drugih metodah, ki se navezujejo na naše možgane.

Mnogi, ki tehnike pomnjenja vsakodnevno ali pa zelo pogosto uporabljajo, nam vedo povedati, da se je njihov spomin zelo izboljšal in da se tudi zaradi tega počutijo veliko bolje, predvsem pa tudi samozavestneje. Z najrazličnejšimi tehnikami pomnjenja lahko pričnete tudi vi. Vaše življenje bo postalo lažje, soočali pa se boste tudi z manjšimi količinami stresa kot pa sicer.