Vauumsko pakiranje je nekaj, kar je v množični uporabi relativno novo. Samo poskusimo se spomniti, kdaj smo nazadnje stopili v trgovino in videli pretežno vakuumsko pakirana živila ali proizvode. Uporaba folije, ki se skrči, ko pride na dovolj visoko temperaturo je veliko večkrat uporabljena in je tudi na nek način vodila v to, da se je populariziral vakuumski aparat, saj je tovrstno pakiranje lažje izvedljivo, saj nam ni treba dodatno toplotno obdelati celotnega produkta, ampak je visoka temperatura v procesu pakiranja prisotna samo, ko se naredi končni var, ki poskrbi, da je embalaža neprepustna za zrak. Tako pakiranje, kjer se uporablja vakuumski aparat je najbolj pogosto v živilski industriji, saj je tam posebej pomembno, da se zraven samega živila nahaja čim manj zraka, kar preprečuje oksidacijo, in podaljša življenjsko dobo živila.

Vakuumski aparat se uporablja tudi v industriji za pakiranje predmetov, ki v svoji polno raztegnjeni obliki zavzamejo veliko prostora. Če se odločimo za vakuumsko pakiranje s tem prihranimo ogromno prostora, prav tako pa delno zavarujemo proizvod, saj se le ta ne more prosto premikati znotraj svojega plastičnega ovoja, saj smo ga ob procesu pakiranja s pomočjo vakuma zelo trdno namestili v embalažo.

To še ne pomeni, da je pakiranje, ki ga izvede vakuumski aparat tako dobro, da lahko proizvode brez drugih blažilcev spustimo v škatle in odpošljemo iz proizvodnje. Seveda je prav pakiranje tisto, ki veliko pripomore k varnosti predmetov na poti, vendar moramo poskrbeti, da so vse stvari imobilizirane, pa naj bo to na paleti ali škatli. To rešimo tako, da uporabljamo stvari kot so stiroporne kocke, bloki stiroporja, v katerih ležijo posamezni kosi, in se prilegajo obliki plastičnega podstavka, najbolj klasičen način zaščite, ki se namesti ko poteka pakiranje pa je mehurčkasta folija, ki ščiti predmete s pomočjo mehurčkov zraka.