Res je, da je hišni kino nekaj, kar je bilo po navadi rezervirano samo za nekoliko premožnejše ljudi, vendar se to počasi spreminja, ko cena povprečnega televizorja narašča, vseeno pa si lahko privoščimo projektor za približno enako ceno, kot vedno. Ampak ni le videoprojektor tisti, ki vpliva na to, ali imamo lahko doma hišni kino ali ne, poleg tega, da imamo dober in zanesljiv videoprojektor potrebujemo še platno in kvalitetne zvočnike, po možnosti take, ki imajo ločene base, da lahko res na polno uživamo vse, kar nam film ponuja.

Ne glede na to, ali se odločamo za to, da bomo namestili videoprojektor z namenom, da ustvarimo ultimativno sobo za zabavo svojih otrok, ali zato, ker imamo sami ljubezen do filmske umetnosti obstaja tu problem, ki ga marsikdo sprva ne pričakuje in sicer je to to, da je treba projektorju tudi menjati žarnice.

Žarnice za projektorje nastopajo v različnih cenovnih razredih

Dejstvo je, da projektor ne more delovati, ne da bi se mi posvetili temu, da ima pravilno nameščene žarnice za projektorje, ki lahko nastopajo v veliko različnih oblikah in predvsem tu je treba poudariti, v različnih cenovnih razredih.

Četudi projektor za delovanje potrebuje le eno žarnico, to ne pomeni, da nas bo to prišlo poceni. Žarnice za projektorje, ki jih kupimo direktno od proizvajalca, nas lahko stanejo skoraj toliko, kot bi nas lahko stal nov projektor sam! Seveda pa se nam ni treba bati, na voljo obstajajo tudi neoriginalne žarnice, ki imajo nižjo ceno, ampak moramo biti previdni, če garancija proizvajalca še vedno velja, če v projektor vstavimo neoriginalno žarnico.

Glavna lastnost, ki jo imajo žarnice za projektorje je to, koliko ur lahko sveti, in to je tudi tisto kar, poleg njene moči, kupca najbolj zanima in priča o kvaliteti proizvoda.