Vzglavniki so najpomembnejši del vašega spanca. Nekateri ljudje prisegajo le na naravne materiale. Spet drugi pa se zelo lepo spočijejo tudi na umetnih materialih, ki so postali z novimi tehnologijami izredno lahki ter kakovostni. Pri izboru vzglavnika je pomembno tudi v kakšnem položaju spimo. Vsak vzglavnik je namreč prilagojen za določen način spanja.

Vzglavniki se torej razlikujejo glede na to, kako na njih spimo ali ležimo. Tisti, ki spite na boku, si boste morali kupiti malce višji vzglavnik, saj bo tako vaš vrat najbolje podprt in vas zjutraj ne bo bolel. Tak vzglavnik mora biti tudi malce trši, da se med spanjem ne bi preveč polegel.

Vzglavniki ki so primerni za spanje na trebuhu pa ne smejo biti previsoki, saj nam bi tako ovirali dober počitek. Tisti ki spijo na trebuhu, si velikokrat glavo podprejo tudi z rokami, zato potrebujejo mehak in nizek vzglavnik, ki jih bo omogočal lahkoten spanec.

Prešita odeja z vonjem sivke

Prešita odeja ima lahko dodane tudi različne pomirjujoče vonje, ki nas lepše popeljejo v spanec. Vonj sivke je izredno popularen, saj si v pomladanskem in poletnem času ljudje želijo imeti v spalnici košček narave. S pomočjo sivke si bodo pričarali provansalska polja sivke in se hitro potopili v trden spanec.

Prešita odeja ima tako narejen žepek, v katerega po želji lahko vstavite sivko. V kolikor pa vonja ne želite, sivko enostavno odstranite. Nekateri si sivko pustijo čez dan, da jim nadišavi prešito odejo. Zvečer pa jo zaradi intenzivnega vonja odstranijo in tako lažje zaspijo.

Prešita odeja nam tako lahko zadiši tudi po kakšnem drugačnem zelišču. Moramo si ga samo pripraviti ali kupiti in ga vstaviti v prešito odejo. Aromaterapija nas bo sprostila ter nam napolnila nosnice z blagim vonjem zelišč, ki pomirjajo. Tudi takšno odejo lahko mirno peremo na visokih stopinjah. Preden jo damo v pralni stroj, pa ne smemo pozabiti odstraniti sivke, ki se bi v vodi razgradila ter nam poškodovala prešito odejo.