Bi radi preko interneta zaslužili kak evro? Najbolj enostavna možnost je bržkone spletno oglaševanje. Ta opcija omogoča, da prostor na svoji spletni strani ponudimo v zakup oglaševalcem, ali pa na strani prikazujemo oglase, nato pa poberemo provizijo za vsak klik nanje. Izdelava internetne strani za tak namen ni zahtevna, iskanje oglaševalcev pa sploh ni potrebno – na voljo so oglaševalski sistemi, ki združujejo oglaševalce in založnike, tako da se ni treba ukvarjati še s tem. To omogoča na primer Google Ads okolje, ki povezuje dva sistema, AdWords in AdSense. Prav ta ponujata najboljšo priložnost za zaslužek s spletnim oglaševanjem.

Prvi korak je izdelava internetne strani. Ni treba, da gre za posebej kompleksno stran z mnogimi funkcionalnostmi, bolj se posvetimo optimizaciji prikaza vsebine. Seveda je pomembno, da stran dobro deluje, dobrodošlo pa je, da je že vsaj malo uveljavljena. Lahko gre za zelo raznolike strani, od osnovnih predstavitev določenih interesnih področij do zelo specifičnih spletišč. Važno je, da imamo vsebino, ki privlači bralce. Čeprav izdelava internetne strani s tehničnega vidika ni poseben bavbav, bo treba stran vzdrževati in osveževati s kakovostno vsebino ter nasploh skrbeti, da bomo imeli veliko zadovoljnih obiskovalcev.

Google Ads sistemi so odprti za vsakogar, ki ustreza dokaj striktnim pogojem vstopa. Založniki, ki želijo prikazovati oglase v zameno za provizijo, morajo predložiti ustrezno spletno stran, ki jo Google temeljito preveri. Čisto možno je, da bo Google Ads zavrnil tudi dokaj dobro urejeno spletno stran, če v kakšni malenkosti krši pogoje uporabe. Prav tako je treba oglase pravilno prikazovati, kar pa ni tak problem – v sistemu Google Ads pridobimo kodo, ki jo umestimo na stran, oglasi pa se bodo prikazovali samodejno.

V osnovi je spletno oglaševanje povsem enostavno, a v resnici seveda ni lahko uspeti. Možnost pa vsekakor obstaja, poleg tega je možno to vrsto oglaševanja kasneje tudi nadgraditi.