Zobni vsadki so vsestransko uporabni in se pogosto uporabljajo pri različnih storitvah, tudi pri zahtevnejših rekonstrukcijah. Ker so pogosto vključeni v kompleksne in obsežne posege, je zanje značilna tudi visoka cena, kar pa ne izvira iz samih vsadkov, temveč iz spremljevalnih storitev in izdelkov. Sam vsadek oziroma implantat je možno dobiti tudi po zelo ugodni ceni, če vemo, kje in kaj iskati. Seveda pa moramo vedno upoštevati tudi morebitne druge stroške, navsezadnje je vsadek sam po sebi precej neuporaben, običajno potrebujemo še ustrezne protetične izdelke.

Za posamezen zobni implantat cena dosega nekaj sto evrov, odvisno od ponudbe. Na srečo so ceniki zobozdravnikov pogosto javno objavljeni, kar pomeni, da lahko cene njihovih izdelkov in storitev enostavno primerjamo. Čeprav se načeloma za zobni implantat cena pri posameznih ponudnikih ne razlikuje veliko, so lahko tudi manjše razlike pomembne, še posebej če potrebujemo več vsadkov. Poleg tega pa tudi razlika za 5 ali 10 odstotkov pomeni določen prihranek, ki je seveda povsem dobrodošel, če lahko pričakujemo, da bo implantat tudi pri cenejšem zobozdravniku kakovosten in zanesljiv. 

V praksi moramo pri izračunu cene upoštevati še druge stroške. Če je za sam zobni implantat cena nekje 400 ali 500 evrov, bodo nekateri dodatni stroški zanemarljivi, drugi pa so lahko znatni. Že v izhodišču imamo recimo opravka s pregledi, ki jih bo treba verjetno plačati. Pri nekaterih zobozdravnikih so začetni pregledi zelo poceni, takrat se namreč pripravijo rešitve, ki se bodo izvajale. Če ugotovimo, da potrebujemo implantat, že takrat vemo, koliko nas bo to stalo, dodamo pa še stroške morebitnih dodatnih protetičnih izdelkov in vseh spremljevalnih storitev. 

Zobni vsadki so lahko zelo ugodni, sploh glede na to, da ponujajo odličen učinek v praksi. Pričakujemo lahko popolno zadovoljstvo, tudi na dolgi rok, za tak rezultat pa je gotovo vredno nameniti nekaj več denarja.