Supanje je lahko precej drag šport, še posebej za tiste, ki to aktivnost vidijo le kot sprostitev v času dopusta na morju. V primerjavi z mnogimi drugimi športnimi in rekreativnimi dejavnostmi ne gre za posebej znatne investicije, tako da nakup kompleta opreme vseeno pride v poštev za tiste, ki se nameravajo na supu redno poditi po vodni gladini. Gotovo pa bo za sup cena dovolj visoka, da se splača izbiri in nakupu opreme posvetiti dovolj pozornosti in morda pobrskati za kakšnimi posebej ugodnimi cenami. Možno je namreč dobiti dober sup po ugodni ceni, če le vemo, kje iskati.

Najem supa

Za tiste, ki nameravajo supati le za kakšen teden med dopustom, je najboljša opcija najem supa. Cena je neprimerljivo nižja, dobiti pa je možno odlične supe s celim kompletom nujne opreme. To je edina smiselna izbira za tiste, ki supa ne bodo uporabljali toliko, da bi upravičili ceno opreme. Najem po drugi strani ponuja zelo ugodne cene, saj bo treba za cel vikend uporabe deske z dodatno opremo odšteti le nekaj deset evrov, ne pa več sto ali celo tisoč evrov, kolikor bi zahteval nakup.

Najem supa je dobra ideja tudi za tiste, ki se odločajo za nakup, saj lahko na ta način preizkusijo različne deske in opremo. Večji ponudniki imajo zelo pestro zbirko supov, med katerimi je moč najti tudi takšne, ki odgovarjajo potrebam zahtevnejših uporabnikov.

Akcijske ponudbe

Da bo za sup cena dovolj ugodna, pa lahko poskrbijo tudi akcije. Te so dokaj pogoste v času, ko je povpraševanja največ, torej pred začetkom poletne sezone. Morda bo za sup cena kar 50% nižja, če ulovimo pravo ponudbo, poleg tega takšne akcije pogosto veljajo tudi za komplete opreme, kar je kot nalašč za začetnike, ki se želijo po ugodni ceni opremiti s celotnim kompletom. Akcija pomeni tudi to, da si lahko privoščimo sup iz višjega kakovostnega razreda.