Čeprav je že sama kmetijska mehanizacija po svoje dodatna oprema, moramo tudi za to poskrbeti z nekaterimi dodatnimi kosi. To so predvsem kardani, ki sploh omogočajo delovanje mehanizacije, v poštev pa pridejo razni nadomestni in dodatni kosi opreme, ki lahko nadgradijo uporabnost mehanizacije.

V prvi vrsti je pomembno, da izberemo kakovostne in zanesljive kose mehanizacije, po možnosti se zanašamo le na priznane blagovne znamke. Pri nas izstopa predvsem SIP, ki je glavni proizvajalec na področju kmetijske mehanizacije. A to še ni vse, kar nudi ta znamka – prav tako pomembni so rezervni deli SIP, ki omogočajo, da kmetijsko mehanizacijo te znamke brez skrbi uporabljamo skozi dolga leta, tudi pri redni uporabi in večjih obremenitvah. Originalni rezervni deli SIP podaljšajo življenjsko dobo mehanizacije skoraj v nedogled, tako da je nujno najti vir teh kosov. Najdemo zanesljivega pooblaščenega serviserja, pri katerem so na voljo originalni rezervni deli SIP, poleg tega lahko pri istem ponudniku koristimo tudi storitve, ki jih pričakujemo ob skrbi za kmetijsko mehanizacijo. Poskrbeti je treba namreč tudi za druge vzdrževalne in servisne posege.

Med deli, ki jih mora imeti vsaka mehanizacija, zelo izstopajo tisti, ki služijo povezavi s traktorjem in običajno neposredno vplivajo na delovanje priključka. Najbolj očitni so kardani, brez katerih mehanizacija večinoma ne bo delovala. S tem pa so to tudi dokaj občutljiva in ranljiva oprema, hkrati pa nepogrešljiva – zanje moramo dobro skrbeti, predvsem pa mora biti kakšen kardan na zalogi, če se zgodi kakšna nevšečnost ravno sredi pomembnega dela. Tudi kardani morajo biti kar se da kakovostni in zanesljivi, nenazadnje so redno v uporabi in se nanje močno zanašamo.

Ne pozabimo tudi na drugo opremo, ki jo včasih kar nekoliko zanemarjamo. To so lahko detajli, recimo jermeni, ki pa so prav tako obremenjeni in ključni za delovanje mehanizacije pri redni uporabi.