Drsna dvoriščna vrata so izdelana tako, da se med odpiranjem ali zapiranjem peljejo po posebnem nameščenem vodilu, ki je grajeno v tla. Čeprav se veliko ljudem zazdi, da bo vodilo motilo dovoz avtomobila na dvorišče, se to zagotovo ne bo dogajalo. Vodilo se namreč pritrdi tako, da ne ovira vozila, ki peljejo čezenj. Če še vedno oklevamo, ker ne vemo, ali bodo takšna vrata primerna za nas ali ne, je najbolje, da se pozanimamo pri strokovnjakih. 

Drsna dvoriščna vrata so primerna tako za dvorišča kot tudi za industrijske objekte ter ostale poslovne stavbe, kjer si lastniki želijo imeti ograjeno skladišče. Največja prednost takšnih vrat je zagotovo v tem, da jih odpiramo s pomočjo elektromotorja, ki bo vrata odpiral neslišno in učinkovito. Vsaka dvoriščna drsna vrata so izdelana tako, da se lahko spoprimejo z različnimi vremenskimi razmerami. Nikoli jim ne bo škodil ne veter in ne dež ali sneg. 

Drsna dvoriščna vrata seveda potrebujejo dovolj veliko dolžino ob eni izmed njihovih strani odprtine. Po vodilu običajno peljeta dve kolesi, ki brez težav prenašata celotno težo nameščenih drsnih vrat. 

Industrijska vrata morajo biti cinkana

Industrijska vrata morajo biti izdelana v najvišji kakovosti, saj so običajno vsakodnevno precej obremenjena. Če se dvoriščna vrata odprejo le dvakrat ali štirikrat na dan, se industrijska vrata odpirajo precej bolj pogost, kar pomeni, da morajo biti mehanizmi, ki so uporabljeni za njihovo odpiranje in zapiranje, še veliko bolj robustni in vzdržljivi. 

Industrijska vrata so lahko različnih vrst. Naročimo lahko samonosna vrata, za katere je značilno, da so vpeta le na eni točki in ne potrebujejo talnega vodila. Nato imamo na voljo tudi industrijska drsna vrata, ki morajo vedno imeti tudi talno vodilo. Najmanj strank pa se odloči za krilna vrata ,ki so vpeta na stebrih in potrebujejo precej prostora za odpiranje.