Danes izkoriščamo električno energijo v različne namene. Trenutno je popularno njeno izkoriščanje v avtomobilski industriji, kjer srečamo vedno več električnih avtomobilov. Zaradi njene trenutno nizke cene pa predstavlja električna energija tudi pogost vir ogrevanja. V vsakem gospodinjstvu torej porabljamo električno energijo že za vsakodnevna in tedenska opravila, med katerimi je tudi košnja trave. V tem primeru nam priskoči na pomoč vrtna električna kosilnica.

Električna kosilnica je učinkovito vrtno orodje, ki ga uporabljamo za košnjo trave na našem vrtu. Pomembno je, da je vrt v bližini našega doma, saj za košnjo potrebujemo električni priključek. Električni priključek namreč omogoča nemoteno delovanje električne kosilnice. Če je električni priključek predaleč, si v izrednih primerih lahko pomagamo z električnim podaljškom. S tem si povečamo doseg električne kosilnice. Tako lahko z električno kosilnico pokosimo tudi travnato površino, ki je bolj oddaljena od našega doma.

Akumulatorska kosilnica naj ima močno akumulatorsko baterijo

Akumulatorska kosilnica je le ena od različnih modelov vrtnih kosilnic, ki so trenutno obvezno vrtnarsko orodje v vsakem domu. Tudi če pogledamo skupino akumulatorskim kosilnic, opazimo, da se med seboj razlikujejo. Zato je pred nakupom potrebno temeljito razmisliti, kakšno akumulatorsko kosilnico izbrati. Pri sami izbiri je najbolj pomembna velikost naše površine, ki jo bomo kosili.

Akumulatorska kosilnica je namreč omejena z močjo akumulatorja. To pomeni, da bomo z akumulatorsko kosilnico, ki ima močnejšo baterijo, lahko pri eni košnji pokosili večjo površino. Na drugi strani pa, z bolj šibko baterijo bomo pokosili manj površine. Med samo košnjo seveda lahko naredimo premor in damo baterijo polnit, vendar nam to podaljša čas košnje. Cena je običajno sorazmerna s kvaliteto akumulatorske kosilnice. Vsekakor je vreden tehten razmislek, kakšno akumulatorsko kosilnico izbrati, pa čeprav bomo morali zato odšteti nekoliko več denarja. Vsekakor jo lahko ob morebitnih popustih in akcijah lahko kupimo po dostopni ceni.