Epoksi premaz za beton so odlični za vsak prostor, kjer si želimo utrditi beton, da bi bil tako bolj odporen na mehanske obremenitve. Čeprav vsi misimo, da je beton izredno odporen na mehanske poškodbe in udarce, to ne drži. Zagotovo je beton precej trden material, ki nam da odlično ravno površino, vendar pa se sčasoma tudi obrabi.  

Epoksi premaz za beton lahko namestimo v različnih primerih, ko si ne želimo preveč časa posvečati oblaganju tal s keramičnimi talnimi oblogami. Veliko ljudi še ne pozna tega revolucionarnega izdelka, ki nam v zelo hitrem in enostavnem postopku, uredi dotrajana betonska tla. Tla s pomočjo premaza postanejo lepša, bolj čista in veliko bolj trdna. Tako se čeznje ponovno lahko peljemo tudi z bolj obremenilnim tovorom. 

Epoksi premaz za beton si izdelani na vodni osnovi, kar pomeni, da so izredno ekološki. V današnjem času je ekologija vse bolj pomembna in zato se proizvajalci po vsem svetu trudijo, da kupcu ponudijo artikel, ki dolgoročno ne bo škodoval okolju in bo do njega prijazen. 

Epoksi tlaki so lahko tudi dekorativni

Epoksi tlaki so bili prvotno izdelani le za uporabo v velikih skladiščih in halah, kjer ni bilo smiselno polagati keramičnih ploščic, saj bi polaganje delavcem vzelo ogromno časa ter posledično od naročnika terjalo veliko denarja. Dandanes pa se vse večkrat epoksi tlake uporabi tudi v dekorativne namene. 

Epoksi tlaki lahko namreč vsebuje barvni kremenčev pesek, ki omogoči epoksi tlaku izjemno eleganten izgled. Pesek lahko niansirajo v različnih barvnih odtenkih, kar še poveča lepoto in eleganco prostora. 

Epoksi tlaki se lahko izvedejo v gladki izvedbi, ki je odlična za vse prostore, kjer bomo hodili s suhimi čevlji in ne bo nobene možnosti zdrsa. Če pa se želimo izogniti drsenju, bomo izdelali protidrsno podlago, ki jo bomo zaščitili s poliuretanskim premazom za zaščito pred soncem.