Če se pogosto soočate z zaprtjem, ste najverjetneje preizkusili že številne rešitve, ki naj bi vam zagotavljale, da bi se te težave znebili na hiter in preprost način. Ena od dobrih rešitev je tudi Glauberjeva sol. Zanjo je značilno, da deluje odvajalno, uporabljala pa naj bi se samo pri občasnem in kratkotrajnem zaprtju.

Delovanje Glauberjeve soli

Glauberjeva sol odtegne vodo iz celic črevesne stene. Posledično se v veliki meri poveča volumen črevesja, nekje od 3 do 5-krat. To pritisne na steno črevesja in na ta način izzove odvajanje blata.

Izjemno pomembno je, da se zavedate, da je tovrstna sol namenjena praviloma za kratkotrajno in občasno zaprtje ter da je ne smete uporabljati preveč pogosto. To bi namreč lahko povzročilo neugodne stranske učinke.

Pomembna opozorila ob uporabi soli

Glauberjeva sol je za uporabo nezaželena oziroma odsvetovana, predvsem s strani strokovnjakov, če imate trebušne bolečine, za katere ne veste prav natančnega vzroka. Prav tako je ne smete uporabljati, če imate kakršne koli razjede ali zaporo črevesja.

Prav tako tovrstna sol ni primerna za zdravljenje kronične zaprtosti. Dolgotrajnejša uporaba soli namreč lahko povzroči kemično krvno neravnovesje. Pomembnejši koristen nasvet pri uporabi je še ta, da mora biti Glauberjeva sol shranjena v primernem prostoru, in sicer na temperaturi do 25 stopinj Celzija.

Nakup Glauberjeve soli

Glauberjevo sol lahko kupite v vseh lekarnah, in sicer brez recepta. Navadno je pakirana po 50 gramov, narejena pa je v posebnih laboratorijih. Sicer pa si sol lahko naročite tudi kar preko spleta. Na njem je kar nekaj priznanih spletnih prodajaln, ki vam ponujajo še druge koristne rešitve s področja vašega zdravja ter dobrega počutja.

Na spletnih mestih boste lahko dobili še več koristnih informacij o tej rešitvi. Po drugi strani pa si lahko preberete še, kaj vse vam še lahko na hiter pa tudi učinkovit način pomaga pri težavah, kot je, na primer, zaprtje.

Na povezavi, si lahko preberete številne druge pozitivne lastnosti grenke soli.