Če bi radi malicali na poti, v šoli ali službi, pravzaprav v kateremkoli okolju, se lahko poslužimo nekaterih posrečenih rešitev za prenašanje hrane. V nekaterih primerih sicer ne bo treba posebej skrbeti za ustrezno embalažo, saj lahko uporabimo univerzalne rešitve, kot je alu folija ali plastična folija za pakiranje. Tako že lahko vzamemo s seboj kak sendvič ali kaj podobnega, ne da bi se morali posvečati izbiri primerne embalaže. Nekaj več dela pa bomo imeli, če bi si radi obroke popestrili in uživali tudi v kakšnih drugih jedeh.

Na srečo imamo na voljo tudi dobre rešitve v takšnih primerih. To je lahko plastična embalaža za solato, če želimo recimo uživati v sveži solati. Doma lahko pripravimo razgibane solate, ki jih na ta način zapakiramo za uporabo na poti ali drugje. Plastična embalaža za solato je povsem enostavna za uporabo, zelo prilagodljiva, navsezadnje pa tudi poceni – vedno jo imamo lahko pri roki, tako pa jo lahko tudi v praksi s pridom izkoristimo. Poleg tega je plastična embalaža za solato pogosto uporabna tudi za druge jedi, to so namreč vsestranske plastične posodice, ki jih lahko tudi enostavno zapremo.

Nekaj več težav pri prenašanju predstavljajo topli obroki, saj ne želimo, da bi se jedi ohladile. V tem primeru je uporabna embalaža za toplo hrano, ki se zelo dobro obnese pri zadrževanju toplote. Poleg tega je embalaža za toplo hrano običajno primerna tudi za hladne jedi, recimo sladice, saj toplotna izolacija koristi v obeh primerih. Najbolj kritična je embalaža za toplo hrano pri dostavi hrane, zato se jo pogosto poslužujejo gostinci, ki nudijo dostavo, a tudi sami doma lahko lastnosti tovrstne embalaže izkoristimo pri pripravi okusnih toplih obrokov za malico v službi ali šoli. Tudi embalaža za toplo hrano je na voljo v različnih izvedbah in po dokaj ugodnih cenah.