Implantati so vse pogostejša nadomestitev naravnih zob v obdobju, ko na žalost ne moremo več zaupati lastnim zobem. Kadar si s svojimi naravnimi zobmi na žalost ne moremo več pomagati nam stanje lahko rešijo učinkoviti implantati, ki se namestijo na posebne nastavke, ki nam jih na mesto zobne korenine vstavi zobni kirurg.  

Implantati morajo biti vstavljeni na zdravo dlesen, zato moramo pred posegom opraviti se potrebne preiskave, s katerimi si zagotovimo zdrave in čvrste dlesni. V kolikor imamo bolne in nezdrave dlesni, si jih moramo s pravilnimi postopki najprej pozdraviti. Šele nato nam lahko namestijo nove zobe. Velikokrat nam morajo pozdraviti vse koreninske kanale, ki so zaradi kariesa ter ostalih poškodb izredno v slabem stanju. 

Implantati ne morejo biti nameščeni v razbolelo čeljust. Koreninsko zdravljenje moramo opraviti imamo vneto zobno pulpo, ki je v najhujših primerih tudi okužena z bakterijami. Koreninsko zdravljenje obsega odstranitev odmrle ali vnete pulpe, ki jo nato razkužijo ter zapolnijo s plastičnimi materiali.  Po zdravljenju je čeljust pripravljena za nove posege. 

 

All on 4 v Sloveniji ali v tujini

All on 4 v Sloveniji s pomočjo brskalnika išče veliko posameznikov, ki si želi ponovno imeti lepe in zdrave zobe. Zobje nam omogočajo prehranjevanje in zdrav nasmeh. Namestitev novih zob z metodo all on 4 poteka tako, da vam v čeljust vgradijo 4 močne vijake na katere lahko pritrdijo celotno protezo. Ta metoda je namenjena vsem pacientom, ki so popolnoma brez svojih zob. 

All on 4 v Sloveniji lahko poiščemo tudi s pomočjo oglasov, ki jih najdemo na spletu. Metoda je minimalno invazivna in jo zato radi uporabijo vsi pacienti. Ko so vsi štirje vsadki na mestu, morate počakati, da se rane zacelijo. Zdravljenje poteka hitro, kar je ključno za namestitev fiksnih zobnih vsadkov. Tudi če je čeljust popolnoma uničena, lahko pacientom hitro omogočijo nove zobe.