Parket že stoletja velja za eno od najboljših izbir talne obloge. V tem hipu imate na razpolago številne možnosti, če se boste za takšno talno oblogo odločili tudi sami. Ne nazadnje vam je na voljo tudi kmečki pod, ki je izjemno trpežna vrsta talne obloge, obenem pa izjemno privlačna in daje močan občutek domačnosti. Primeren je za številne prostore, morda tudi za vaš dom.

Kmečki pod in druge vrste talnih oblog oziroma parketov si lahko ogledate kar v spletnih galerijah številnih ponudnikov. Na ta način boste hitreje videli, ali je določena vrsta parketa sploh ustrezna za vas. Na realnih fotografijah boste lahko videli, kako talna obloga deluje na okolico, v kateri je položena.

Sicer pa je zagotovo še bolje, če si kmečki pod ogledate od blizu. Na voljo vam je v specializiranih prodajalnah, kjer vam bodo ponudniki pokazali še druge možnosti, ki pa jih ni malo. Morda se boste navdušili nad gotovim parketom, ki je v tem hipu zagotovo trend na področju polaganja parketa.

Lamelni parketi in še druge vrste parketov

Pri odločanju, kaj bomo položili na tla našega doma, si moramo vzeti dovolj časa ter pretehtati čim več možnosti. Morda so nas za izbiro parketa navdušili naši prijatelji, ki imajo v svojem domu v določenih prostorih položeno tovrstno talno oblogo in so z njo več kot zadovoljni.

Izbrati pravo vrsto parketa, je dokaj zahtevna naloga. Na prodajnih policah so vam na primer na voljo gotovi parketi, lamelni parketi, kmečki pod in še bi lahko naštevali. A preden se odločimo, kaj je najprimerneje za naše potrebe, je dobro spoznati ključne lastnosti za vsako vrsto parketa.

Lamelni parketi so na primer med kupci pogosta izbira, ker so za polaganje sila preprosti in tudi hitri. A to za zahtevnega kupca talne površine zagotovo še ni zadosten podatek, zato mora izvedeti še za druge prednosti tovrstnega parketa.