Za poklicnega lovca je značilno, da je opremljen s kakovostno opremo, ki zajema zelo široko področje opreme. Prav tako so pomembna tudi oblačila, ki morajo biti narejena iz najboljših materialov, ki so odporni tudi na najzahtevnejše vremenske pogoje oziroma vplive.

Lovska oprema vključuje tudi strelno orožje, za katerega morajo imeti lovci prav posebna dovoljenja, vsekakor pa tudi vrhunska znanja ter izkušnje za uporabo. Pomemben kos je, na primer, zračna puška, ki si jo poklicni lovec z dovoljenjem lahko kupi v specializirani trgovini z orožjem.

Lovska oprema prav tako vključuje profesionalne vrste daljnogledov, kamor sodi, na primer, strelni daljnogled. Tudi tega kupi v specializirani trgovini, ki mu je na ogled na voljo tudi na spletu. Tako se lahko v miru kar od doma odloči za pravo vrsto daljnogleda. Spletno naročanje tovrstnih izdelkov pa mu tudi omogoča veliko dostopnejše cene. Izdelke, še zlasti orožje, pa lahko prevzame v fizičnem prostoru prodajalne, kjer mu je na voljo strokovna ekipa, ki mu lahko pri izbiri pomaga s kar se da koristnimi nasveti.

Daljnogled

Daljnogled se uporablja predvsem za gledanje predmetov in če česa na daljavo, na kar kaže tudi samo ime izdelka. Trg vam ponuja številne vrste daljnogledov. Nekateri med njimi so celo namenjeni najmlajšim in jih lahko kupite v trgovinah z igračami. Takšni daljnogledi so narejeni iz plastike, so privlačnih barv in v resnici so bolj namenjeni zabavi, kot pa da bi otrok z njimi kaj posebnega opazoval.

Po drugi strani pa je lahko daljnogled naprava, ki jo pri svojem delu, na primer, uporablja lovec. V tem primeru pa je to naprava, ki je zasnovana popolnoma drugače. Narejena je iz vrhunskih sestavnih delov, ki lovcu omogočajo, da lahko z njim odlično opravlja svoje delo tudi v najbolj neugodnih vremenskih pogojih, na primer v veliki megli. Pri tem zlasti mislimo na strelni daljnogled.