Športni terenci postajajo že dlje časa vedno bolj priljubljeni, tako da ima praktično vsaka avtohiša danes v ponudbi široko zbirko modelov, ki s svojimi aduti iščejo nove lastnike. Posebno pozornost pa takšnim avtomobilom namenjamo zato, ker je bliskovit razvoj v zadnjih letih na trg poslal nekatere nove modele, ki ponujajo še boljšo uporabniško izkušnjo.

Predvsem znamka Škoda ima v ponudbi takšne modele, ki pokrivajo širok spekter uporabnikov. Izstopa recimo Škoda Karoq, ki je naslednica modela Yeti. Gre za kompakten športni terenec, ki je kot nalašč za tiste, ki nameravajo voziti pretežno po urejenih površinah, tudi po ozkih mestnih ulicah. Ni namreč enostavno najti elegantnega športnega terenca, ki bi se v utesnjenem prostoru dobro znašel. Škoda Karoq odlično ugodi temu pogoju, zato je izbira za mnoge kupce kar samoumevna. Kljub relativno kompaktni velikosti pa avtomobil ponuja izjemno udobje v prostorni potniški kabini, kar je še ena značilnost nove generacije športnih terencev. V tem oziru se model Škoda Karoq primerja tudi z bistveno večjimi športnimi terenci, saj lahko zagotovi popolno udobje v polni kabini tudi na daljših poteh. Za to poskrbi premišljeno oblikovanje, pa tudi mnoge tehnološke domislice imajo svojo besedo pri tem. Najbolj zadovoljni bodo s tem avtomobilom tisti, ki se pogosto podajajo na kakšne daljše poti ali ob rednih prevozih v avtu preživijo veliko časa.

Avtohiša, ki ima v ponudbi vozila znamke Škoda, bo sicer predstavila tudi druge modele tega proizvajalca. Med športnimi terenci izstopa še model Kodiaq, ki je nekoliko večji in robustnejši, a prav tako zelo dovršen in vsestranski. Razlike opazimo že pri testni vožnji, tako da se ne bo težko odločiti za pravo opcijo med tema dvema modeloma. Seveda lahko avtohiša pomaga tudi s svetovanjem in svojimi predlogi, poleg tega bodo gotovo na voljo še drugi modeli, ki bi morda lahko prišli v poštev.