V specializiranih prodajalnah z oblačili za najmlajše družinske člane so praviloma na voljo oblačila za dojenčke od velikosti 46 dalje. Velikost oblačila je napisana na všitkih otroških bodijev, majic, hlač, žabic, pajacev in tako dalje. Pomenijo pa okvirno višino otroka.

Z nakupom oblačil za dojenčka se splača počakati vse do zadnjih mesecev nosečnosti. Tedaj namreč s strani zdravnika izvemo več o razvoju in okvirno velikost otroka.

Vsi proizvajalci oblačil za dojenčke nimajo enotnih standardov

Morda se nakupovanje oblačila za dojenčke zdi sila preprosta zadeva, a vedeti je treba, da prav vsi proizvajalci nimajo enotnih standardov. V praksi to pomeni, da lahko kaj hitro pride do tega, da dva kosa, ki sta označena z enakima velikostma, nista enakih mer. To ste najverjetneje že kdaj ugotovili, ko ste na primer izbirali izdelke pri različnih trgovcih oziroma proizvajalcih.

Sicer pa je najpogosteje kupljena velikostna številka za dojenčke oziroma novorojenčke številka 56. Lahko so oblačila za dojenčke na začetku malenkostno prevelika. To naj vas ne ovira. Bodiju ali pa majčki lahko preprosto zavihate rokavčke. Žabicam pa lahko prepognete patent na pasu.

Ljubke kolekcije za najmlajše

Na sploh velja, da so oblačila za novorojenčke in dojenčke zelo ljubka. Kar precej specializiranih prodajaln z otroško opremo vam ponuja izjemno prisrčne kolekcije za najmlajše. Te se nenehno dopolnjujejo in na prodajne police vseskozi prihaja kaj novega, svežega. Materiali morajo biti certificirani, varni za otrokovo kožo.

Lahko se odločite za svoj komplet ali pa kupite že vnaprej pripravljene komplete za malčke, in to v različnih barvnih odtenkih in potiskih. Pri izbiri pa bodite na splošno pozorni predvsem na kakovost in na materiale. Zelo dobrodošla sta na primer bombaž in bambus. Pomembno je torej, da so oblačila za dojenčke varna, da kar se da olajšajo oblačenje pa tudi previjanje. K sreči proizvajalci v veliki meri poskrbijo za praktična oblačila s številnimi dodatki, ki omogočajo hitro, preprosto in ne nazadnje učinkovito preoblačenje malčkov. Praktična, varna in nadvse ljubka oblačila za male junake so vam na voljo tudi v spletni prodajalni. Tudi v primeru spletnega nakupovanja so vam za nasvet vedno na voljo osebe, ki so dosegljive po spletni pošti ali po telefonu.