Verjetno vas ni malo, ki imate doma shranjen zlat nakit, pa ga ne potrebujete ali pa je celo poškodovan. Nekateri ste ga dobili v dar ob posebnih priložnostih, drugi pa morda od svojih staršev ali starih staršev. Če nakita ne nosite in niste nanj tudi čustveno navezani, ga lahko prodate v katerikoli zlatarni, zastavljalnici ali v poslovalnicah, ki nudijo prodajo ali odkup zlata.

Ob prodaji vašega zlata vam lahko takoj izplačajo njegovo vrednost. Lahko pa se odločite za drugo možnost. Za vrednost vašega nakita lahko kupite naložbeno zlato, s čimer ne boste ničesar izgubili, hkrati pa boste še vedno imeli spomin na vaš nakit.

Postopek odkupa je zelo enostaven in hiter

Odkup zlata je zelo enostaven postopek. Osebje v poslovalnicah, ki odkupujejo zlato, najprej ugotovijo čistino zlata. Le ta se meri v tisočinkah, po svetu pa je pogosto v rabi karat. Pravilo je, da več kot ima zlato karatov, bolj čisto je, zato je tudi njegova vrednost višja. Prav tako je pomembno vedeti maso zlata, ki se na mednarodnem tržišču meri v unčah.

Da je postopek odkupa izpeljan tako kot je treba, poskrbite, da izberete poslovalnice s strokovno usposobljenim osebjem in primerno opremo. Za odkup zlata je obvezna predvsem tehtnica, lupa, magnet, lidijski kamen, kislina za preverjanje čistine zlata in pa seveda veljavni cenik.

Izplačilo za vrednost zlata prejmete takoj

Zlati nakit pa ni edini izdelek, ki se ga lahko odkupi. Če imate doma razne zlatnike, zlate lističe ali zlate ploščice, jih prav tako lahko prinesete k najbolj ugodnemu odkupovalcu zlata, ki vam bo za odkup zlata ponudil najboljšo ceno.

Odkup zlatih izdelkov vam pride vedno prav, če se znajdete v finančni stiski ali pa načrtujete nakup novega stanovanja ali avtomobila. Gotovino boste dobili izplačano takoj, če pa gre za večje finančne zneske, vam nakažejo celotno vsoto na vaš osebni račun.

Več o možnostih odkupa zlata si lahko preberete tudi na povezavi http://edisongold.com/odkup-in-prodaja-zlata-ter-srebra/.