Ohranjanje najboljšega izgleda našega jeklenega konjička je zelo pomembno iz številnih razlogov. Glavni je ta, da se bomo v čistem avtomobilu počutili veliko bolje. Poleg tega bo ohranil svojo tržno vrednost zelo dolgo časa. V vsakem primeru je potrebno dokaj veliko dela, če želimo odstraniti vso umazanijo iz notranjosti in zunanjosti našega vozila. Če pa uporabljamo primerna čistila in ostale ključne dodatke v sklopu profesionalne avto kozmetike, pa bo naša naloga veliko lažja. Velika prednost je ta, da pri nakupu ne bomo zapravili veliko denarja za čistilna sredstva, če se zavedamo, kaj točno potrebujemo.

Čista zunanjost našega vozila

Vsak avtomobil se najhitreje umaže po svoji zunanjosti. Med vožnjo je neprestano izpostavljen prahu, letečimi delci, umazaniji na cestišču, lužam, blatu ipd. Pranje vozila je dokaj preprosto, vendar bomo potrebovali več kot le vodo in milnico. Tudi, ko operemo naš avtomobil, se bodo na njem poznale nečistoče v vodi. Te se pokažejo takrat, ko se vozilo posuši. Njihov izgled je podoben majhnim kapljam ali črtam bele barve. Sestavljene so iz klora, vodnega kamna in drugih nečistoč v pitni vodi. Priporoča se, da če želimo, da naš avto ohranja najboljši izgled, da ga po pranju tudi obrišemo.

Sintetične krpe iz mikrovlaken za sušenje vozila

Naš avtomobil, ko se bo po pranju posušil, bo imel na sebi številne vodne usedline. Trda voda za seboj pušča sledi vodnega kamna in drugih nečistoč. Te ne moremo oprati, ampak jih moramo obrisati. Za to nalogo pa ni priporočljivo uporabiti kakršnekoli krpe. V mislih moramo imeti občutljivost karoserije, barve in laka. Za brisanje se priporoča uporaba sintetičnih krp iz mikrovlaken, ki se uporabljajo v profesionalni avto kozmetiki po vsem svetu. Te so zelo prijazne vsaki površini in učinkovito odstranijo vse usedline iz površine karoserije, stekel, plastičnih delov vozila ipd.

čiščenje avtomobila

Krpe iz mikrovlaken so dovolj nežne, da pri čiščenju avtomobila ne pride do poškodb armature in drugih delov vozila.

Kakovosten šampon je ključnega pomena pri pranju

Umazanija iz zunanjega sveta je velikokrat trdoživa. S tem je mišljeno to, da je ni moč odstraniti samo s vodo. Tudi, če uporabljamo visokotlačni čistilnik ne bomo mogli odstraniti določenih trdovratnih delcev umazanije. Če se jim ne posvetimo, lahko povzročijo gnitje pločevine in drugo škodo, ki nas lahko drago stane. 

Uporaba kakovostnega šampona za naše vozilo je ključnega pomena. Naloga šampona je omehčanje trdovratne umazanije, kar nam olajša njeno spiranje z vodo. Strokovnjaki priporočajo, da vedno uporabimo šampon boljše kvalitete pri rednem pranju našega vozila. Učinek, ki ga ima kakovostna kozmetika za avto, bo naredila vtis na naše prijatelje in družinske člane, saj bo izgled vašega vozila spremenjen. Obenem pa bomo tako zaščitili vozilo pred rjo, korozijo in drugimi nezaželenimi vplivi

Kozmetika za avto za ohranjanje čiste notranjosti 

Notranjost našega avtomobila se ne umaže tako hitro kot zunanjost. Je pa res, da je izpostavljena umazaniji, ki jo v vozilo prinesemo s čevlji. Če imamo otroke, pa je še toliko več možnost, da bodo na sedežih sledi različne umazanije. Na armaturni plošči in vetrobranskemu steklo se tudi hitro nabere prah, ki nam oteži vidljivost. Zato je zelo pomembno, da očistimo vetrobransko steklo iz zunanje ter notranje strani.

čiščenje vozila

Pri čiščenju vozila uporabljajte neagresivna sredstva, nežna mila in predvsem navadno vodo.

Krtača iz mikrovlaken za čiščenje prahu v kabini

Pri čiščenju armaturne plošče se nikoli ne priporoča uporaba agresivnih čistil za plastiko. Veliko bolje je, da kupimo čistilo višjega cenovnega razreda, ki je prav narejeno za čiščenje plastike v avtomobilu. S tem se izognemo možnim poškodbam. Če pa moramo odstraniti samo prah, pa je priporočljivo, da uporabimo krtačo iz mikrovlaken. Mikrovlakna so izredno nežna in ne bodo poškodovala gumbov, digitalnih zaslonov, zračnikov in drugih elementov. Samo krtačo lahko kadarkoli pospravimo v sovoznikov predalnik ali pod sedež. Pri oskrbi našega vozila z opremo avto kozmetike je vedno priporočljivo, da si lastimo praktična orodja, kot so krpice, krtače, odstranjevalec ledu stekel ipd.

Odstranimo prah in umazanijo z notranjosti stekel v avtomobilu

Pri čiščenju notranjosti našega avtomobila veliko voznikov spregleda stekla. Te je brez težav možno oprati z zunanje strani. Umazanija in prah pa se tudi nabirata na notranji strani. Ta umazanija nam lahko prične zastirati pogled v sončnem vremenu, ko se svetlobni žarki pričnejo odbijati od prstnih odtisov, prahu in drugih nečistoč. Omenjeno umazanijo je moč odstraniti z avtomobilskim čistilom za stekla in krpico. To lahko storimo zelo hitro, rezultati pa bodo neverjetni, saj bomo veliko bolje videli cestišče v vseh vremenskih pogojih.

Ohranjanje dobrega izgleda avtomobila ima tudi praktično vrednost. Z uporabo ter nakupom kakovostne avto kozmetike bomo ohranjali naš avto v najboljšem stanju, kot voznik pa bomo iz čistega avtomobila bolje videli cestišče, delovanje žarometov ne bo zastirala umazanije ipd. Čist avtomobil je tudi varen avtomobil, zato je vedno priporočljivo, da ga redno čistimo.